FOTO

ŽUPANIJSKA BOLNICA ČAKOVEC Obilježen 32. Svjetski dan bolesnika

U zdravstvenoj skrbi osim stručne pomoći bolesniku izuzetno je važan ljudski, humani pristup i emocionalna podrška oboljelima

Kako bi se potaknula svijest o pružanju primjerene skrbi bolesnicima i potrebama zadovoljavanja njihovih fizičkih, psihičkih i duhovnih potreba te potaknulo promišljanje i osiguranje najbolje moguće brige i njege za oboljele Papa Ivan Pavao II. još je 1992. godine utemeljio Svjetski dan bolesnika, koji se obilježava 11. veljače svake godine diljem svijeta.

Cilj Svjetskoga dana bolesnika jest poticanje svijesti o nužnosti primjerene skrbi o bolesnicima, poštivanja njihovih prava i empatije koju svaki od njih zaslužuje. Također, ovim obilježavanjem želi se ukazati na prava koja svaki pacijent ima te da im trebamo biti oslonac, podrška i vjetar u leđa na putu njihova ozdravljenja.

Kao i svake godine, ovaj se Dan obilježava i u Županijskoj bolnici Čakovec te su tom prigodom Ravnatelj bolnice sa suradnicima, saborske zastupnice, predstavnici Međimurske županije, predstavnici Klubova oboljelih od raka Županijske lige protiv raka Čakovec posjetili odjele Županijske bolnice Čakovec te svojim prigodnim darovima, osmijehom i toplom riječju razveselili bolesnike i olakšali im bolesničke dane.

Prigodne poklone pripremili su učenici Srednje škole Čakovec i humanitarna grupa Osnovne škole I. G. Kovačića Sv. Juraj na Bregu. Vrijedne i marljive ruke kuhinje Županijske bolnice Čakovec pripremile su topao čaj i neodoljive klipiće za sve pacijente.

Ujedno je u okviru obilježavanja služena Sveta misa u 13:00 sati u kapeli bolnice za sve bolesnike, obitelji oboljelih, prijatelje i djelatnike, dok je u predvorju bolnice od 10:00 sati organizirano mjerenje tlaka i šećera u krvi pri čemu su pomogli učenici Srednje škole Čakovec.

Svjetski dan bolesnika ujedno je prigoda da se zahvali svim djelatnicima i volonterima koji skrbe o bolesnicima kao važnom faktoru u procesu ozdravljenja te svima koji svojim plemenitim radom brinu i skrbe kako bi pružili što bolji, brži i kvalitetniji oporavak. Pokažimo kako u trenucima slabosti i nesigurnosti ipak nisu sami.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije