pčelica čuvarica

SIMBOL ZAŠTITE PČELA Lovro i Franka iz Pribislavca izradili pčelicu čuvaricu obitelji Tomašić

Njihov primjer pokazuje da i najmanji gesta može imati velik utjecaj u stvaranju pozitivnih promjena

U Pribislavcu, dvoje mladih entuzijasta, Lovro i Franka, isklesali su simbol borbe za očuvanje prirode i vitalnosti pčela – pčelicu čuvaricu. Njihovo umijeće obrade drveta nije samo vještina, već je postalo izraz njihove strasti prema zaštiti okoliša i promicanju važnosti pčela kao ključnih čimbenika ekosustava.

Ovaj simbol nalazi se ispred pčelinjaka obitelji Tomašić, simbolizirajući njihovu predanost očuvanju prirode i podršku za vitalnost pčela. Sve više osviješteni o dramatičnom smanjenju populacije pčela diljem svijeta, Lovro i Franka odlučili su djelovati i pružiti konkretan doprinos u borbi za očuvanje ovih važnih bića.

Pčele, kao vitalni dio lanca oprašivanja i biodiverziteta, suočavaju se s nizom prijetnji, uključujući gubitak staništa, upotrebu pesticida i klimatske promjene. Stvaranje pčelice čuvarice simbolizira njihovu posvećenost podizanju svijesti o ovim prijetnjama te potrebi za zajedničkim djelovanjem kako bismo zaštitili pčele i očuvali našu planetu.

Lovro i Franka nadaju se da će njihova inicijativa potaknuti druge da se pridruže u naporima za očuvanje prirode i podršku pčelama, čuvajući tako ne samo pčelinje zajednice već i cjelokupni ekosustav koji ovisi o njihovoj vitalnosti. Njihov primjer pokazuje da i najmanji gesta može imati velik utjecaj u stvaranju pozitivnih promjena.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije