ŠKOLSTVO

PRVA U HR Varaždinska županija uvodi jednosmjensku nastavu za sve

Varaždinska županija će prva u Hrvatskoj imati jednosmjensku nastavu u sve 63 škole kojima je osnivač, budući da je Županiji iz Nacionalnog programa oporavka i otpornosti 2021. – 2026. odobreno gotovo četiri milijuna bespovratnih eura za dogradnju još dviju škola

Riječ je o projektima dogradnje Područne škole Strmec Podravski i Područne škole Nova Ves Petrijanečka, a odluke o financiranju donijelo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja, kao nadležno tijelo u postupku odabira projekata po pozivu ‘Izgradnja, rekonstrukcija i opremanje osnovnih škola za potrebe jednosmjenskog rada i cjelodnevne škole’, priopćili su iz Županije varaždinske.

“Time je Varaždinska županija osigurala ukupno 9.5 milijuna eura za dogradnju triju škola”

Za dogradnju Područne škole Strmec Podravski odobreno je 2.68 milijuna eura, a za dogradnju Područne škole Nova Ves Petrijanečka 1.28 milijuna eura, a u siječnju je za dogradnju Osnovne škole Ivanec odobreno 5.6 milijuna eura.

“Time je Varaždinska županija osigurala ukupno 9.5 milijuna eura za dogradnju triju škola, posljednjih u kojima se nastava odvija u dvije smjene. Tim ulaganjima će se u Ivancu, Novoj Vesi Petrijanečkoj i Strmcu Podravskom dograditi potrebne učionice i drugi prostori, tako da će i učenici tih škola nastavu od školske godine 2025./2026. pohađati u jednoj smjeni”, rekao je župan Anđelko Stričak, piše Index.hr

Jednosmjenska nastava u svim školama

Istaknuo je da će sljedeće godine Varaždinska županija prva u Hrvatskoj imati jednosmjensku nastavu u svim školama čiji je osnivač, a to znači u 33 osnovne i 30 područnih škola.

Nakon što su donesene odluke o financiranju dogradnje triju škola bespovratnim sredstvima iz NPOO-a, odluke o prihvaćanju tih projekata bit će upućene na usvajanje vijećnicima Županijske skupštine, nakon čega će se krenuti u realizaciju dogradnji, od pokretanja postupaka javne nabave do svih ostalih potrebnih aktivnosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije