PRIJEVOZ UMIROVLJENICIMA

MEĐIMURSKA ŽUPANIJA I ove godine mjera besplatnog prijevoza, kao i ulaznica za bazene

Međimurska županija broji 25 tisuća umirovljenika

U sklopu mjera Međimurske županije danas je održana konferencija na temu besplatnog autobusnog prijevoza za sve umirovljenike, osobe starije od 65 godina i osobe s invalidnošću, te sufinanciranja ulaznica za bazene za umirovljenike s područja Međimurske županije.

Kako je istaknuo župan Matija Posavec, ova mjera uvedena je u drugoj polovici 2022. godine i pokazala se vrlo uspješnom.

– Suočili smo se s podatkom od 68.973 karte, teško je sad govoriti o broju putnika, ali sam ovaj podatak govori o opravdanosti mjere. S druge strane imali smo mjeru za sufinanciranje ulaznica za bazene gdje je izdano 2019 karata. Nedavno smo dali mogućnost sufinanciranja razlike za neograničeno korištenje željezničkog prijevoza na području cijele Hrvatske i tu je već preko 400 pokaza podignuto, rekao je župan Matija Posavec.

Damir Varga, u ime zajednice ponuditelja istaknuo je kako je to projekt koji se pokazao kao jako dobar.

– Vidim da su najčešće potrebe bile iz medicinskih razloga. U što kraćem vremenu uvest ćemo identifikacijsku karticu da se ubrza proces ulaza i izlaza, rekao je Varga.

Iako se smatra da linije dobro funkcioniraju, župan je istaknuo kako već raspravljaju da se uvedu i neke dodatne kako bi se olakšao javni prijevoz u našoj županiji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije