MLADI GLAZBENIK

VIDEO Filip Rudan spot za naslovnu pjesmu albuma snimio je u Čakovcu

'He is the one' koji je osvojio srca publike i medija!

S nagradama Porin za Novog izvođača godine (2022.) i Music Pub – Oliver za pjevača godine (2023.), nominacijom za Zlatni Studio te mnoštvom pohvala od strane struke i fanova, mladi pjevač, gitarist i autor neupitno je zauzeo svoje mjesto na glazbenoj sceni.

Nakon niza uspješnih singlova, Filip Rudan predstavio je krajem 2023. godine svoj prvi studijski album „Everyday View“! Izdanje je odmah pronašlo svoje mjesto na top listi najprodavanijih u Hrvatskoj kao i na popisima najboljih albuma godine. Koncertno ga je promovirao u siječnju 2024. godine, a uz pozitivne recenzije domaće publike i medija, brojni komentari i pohvale neprestano stižu i iz raznih dijelova svijeta.

Novi video

Filip Rudan predstavlja glazbeni video za naslovnu pjesmu hvaljenog albuma prvijenca „Everyday View“! Pohvale za album – ponajprije putem društvenih mreža stižu iz svih dijelova svijeta, no ne zaobilaze ih niti domaći glazbeni kritičati koji ističu Filipov „prirodan autorski impuls“ (Hrvoje Horvat) te za album kažu da je „vrijedan svake pažnje, na momente čak i divljenja“ (Dubravko Jagatić). Osim na ponajboljim domaćim i regionalnim radijskim postajama, „Everyday View“ se globalno može slušati na svim glazbenim platformama. Najnoviji glazbeni video spot osmislila je Tara Turopoljac, a ideju su realizirali Ana Cindrić i Luka Matković; od sad je dostupan na službenom YouTube kanalu.

„Vizija za ‘Everyday View’ spot je bila jednostavna, htjela sam prikazati mjesto na kojem se Filip može zamisliti kao izvođač, a to su kazališni prostori koji nose posebnu atmosferu koncertnim momentima“, izjavila je Tara Turopoljac koja i ovoga puta uz Anu Cindrić i Luku Matković stoji kao redateljica i producentica. Uz to je vano istaknuti estetiku samog videa koju uvijek prati Filipove spotove, a ovog puta odlučili su se za B&W negative i 80’s dance. “Svakako se ističu maske, za koje smatram da su dovoljno jasan prikaz i govore za sebe“, dodala je Tara koja potpisuje i scenarij, sudjelovala u odabiru outfita, a okušala se i u kreiranju maski. Uz Luku kao direktora fotografije, iza fotografija sa seta i VHS snimki stoji Ana dok su zajedno zaslužni su za završni video editing.

Glazbenici, ovom prigodom i glumci, iza maski su Dominik Kiseljak i Sandro Šandro, a mistična radnja odvila se na daskama velike scene Centra za kulturu Čakovec. Centar za kulturu Čakovec ranije je ugostio Filipa Rudana kao koncertnog izvođača s velikim odazivom publike, a ovog puta je njihov piano zasvirao samo za nekoliko tajnovitih posjetitelja – uhvaćenih u kadrovima upravo predstavljenog spota.

„Sve što stoji iza Filipovih pjesama gradi njegov identitet. Sve je to njegova vizija u glavi, prikazana kroz ‘nastup’. S Anom i Lukom radimo već drugi put i jako smo zadovoljni budući da sve ispadne baš onako kako smo zamišljali“, zaključila je Tara Turopoljac. „Njihov vizualni identitet pridonosi finalnom touchu, a svojim vrlo kreativnim pristupom ponovno su uspjeli uhvatiti emocije i prikazati dubinu same pjesme“, potvrdio je Filip Rudan koji ostavlja glazbi da prenosi njegove emocije i poruke.

Podsjetimo, Filip Rudan ovu je godinu započeo je koncertnom promocijom albuma prvijenca, održanom 17. siječnja 2024. u zagrebačkom Vintage Industrialu. Pred okupljenim velikim brojem obožavatelja, prijatelja i glazbenika prvi dio koncerta je, u gotovo svečanoj atmosferi, posvetio predstavljanju pjesama s albuma „Everyday View“, nakon čega je energičnim nastavkom večeri u pratnji svog sjajnog i dobro raspoloženog benda rasplesao cijeli klub.

„Hvala od srca na svoj podršci: ovo je od mene za Vas“, zahvalio je Filip na koncertu, nastavivši pokazivati koliko mu je stalo do publike kojoj je i posvetio svoj prvi album. „Ovo je za vas! Vi me motivirate i formirate u glazbenika kakav sam danas.“, rekao je prilikom plasiranja izdanja te opisao: „U album je uloženo puno truda, ljubavi, rada i – puno mozganja, a sve to kako bismo publici približili atmosferu i emocije koje vode svaku od pjesama. Sad kad je napokon tu, nadam se da se to i osjeti“.

Album ‘Everyday View’

Album „Everyday View“ mladi je pjevač, gitarist i autor predstavio krajem prošle godine – prvo putem svih glazbenih platformi, a uslijedio je i CD koji je, prema službenim podacima Hrvatske diskografske udruge, u tjednu nakon plasiranja postao šesti najprodavaniji album. CD je dostupan u omiljenim glazbenim dućanima te online u Menartshopu, Cedeteriji, Dancing Bear webshopu, ili putem Amazona.
*Ako neki od navedenih web dućana nema CD na zalihi, izdanje je rasprodano u tom dućanu; ljubazno molimo za strpljenje dok se kontingent ne obnovi.

Album je nastajao u periodu od dvije godine unutar kojih je Filip publici putem singlova redovito otvarao vrata koja vode u njegov svijet. Nakon redom radijskih uspješnica popraćenih glazbenim spotovima – „He’s Not The One“, „Razine“, „Girl With The Brown Puppet“ i „The Outside“, a sada i najnoviji, naslovni singl u pratnji videa tajanstvene atmosfere.

Filip Rudan autor je svih pjesama, a njegove kreativne ideje u najvećoj mjeri nadopunili su i u djelo proveli Niko Nobilo (ujedno producent albuma) i Ivan Orešković. U naslovnoj pjesmi, pridružio im se Sandro Šandro, a „He’s Not The One“ je hit singl nastao u suradnji s Hrvojem Domazetom. Mastering albuma potpisuje Filip Motovunski (FM Mastering), dok iza mastera pjesama koje su bile raniji singlovi stoji Mischa Janisch. Fotografija s naslovnice, kao i sve druge koje će biti otkrivene u fizičkom izdanju djelo su Ane Cindrić. Vizualni identitet koji prati izdanje kreativna je zamisao Filipa Rudana i Tare Turopoljac, koja je u djelo realizirana u suradnji sa Zo Dizajn.

Jedan od omiljenih mladih domaćih kantautora izjavio je kako mu debitantsko izdanje osobno puno znači te da je, budući da je iznimno povezan sa svakom pjesmom, njemu i suradnicima bilo prilično izazovno pronaći točno onaj sound i vibru koja pogađa posebnu emociju kojom je vođen. „I, evo, sretan sam što smo u tome uspjeli: ponosno predstavljam ono što odsad možete čuti od prve do zadnje pjesme kad kliknete play na ‘Everyday View’“, poručuje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije