NOVO VODSTVO

LIMENA GLAZBA BELICA Mateja Škvorc nova je predsjednica neumornih beličkih glazbenika

Skupštinu su održali belički virtuozi limene glazbe koji svoju tradiciju njeguju već gotovo 120 godina

Limena glazba Belica osnovana je 1905. godine, a ove je subote, održala izbornu skupštinu na kojoj je izabrano novo vodstvo. Godinu uoči obilježavanja 120 godina postojanja, Limena glazba Belica kroči u novu eru pod vodstvom predsjednice Mateje Škvorc.

Mateja Škvorc, 21-godišnja studentica proizvodnog strojarstva, članica je Limene glazbe Belica već 9 godina i svira klarinet. Uz predsjednicu, novo vodstvo čine i potpredsjednici Mario Kovačev i Kristijan Borković, te tajnik Dejan Vibović.

U svom govoru, nova predsjednica istaknula je planove za tekuću godinu, izražavajući posebnu zahvalnost obitelji, prijateljima, te članovima Upravnog odbora. Naglasila je važnost podrške koju dobiva od svoje obitelji – mame Mirjane, tate Vjekoslava, brata Dine, te bake Jovanke i djeda Josipa Cerkovića. Također, istaknula je zahvalnost najboljoj prijateljici Kristini Premuš, koja također svira klarinet. Zahvalu na ukazanom povjerenju usmjerila je i na Upravni odbor, kao i nadu da će i ubuduće dobro funkcionirati. Najava nove predsjednice o nabavci novih instrumenata za mališane koji žele pridonijeti glazbenom orkestru izazvala je posebno oduševljenje.

Članstvo

Limena glazba Belica, koja trenutno broji 30 aktivnih svirača te 16 članova u podmlatku, već desetljećima je prepoznatljiva po kvalitetnom amaterskom radu ne samo u Međimurju već diljem Hrvatske. Niz nagrada i priznanja stigao je nakon što su dirigentsku palicu preuzeli neumorni Stjepan Taradi – Utek, a nastavili Danijel Požgaj, Marko Bobičanec, te sadašnji voditelj orkestra i podmlatka Sandi Kundih.

Aktivnosti

Na izbornoj skupštini su prihvaćeni izvještaji, a okupljeni su saznali da je veliki orkestar održao 33 probe, dok je mali odradio čak 45 proba tijekom zadnjih godinu dana. Limena glazba Belica jedna je od najaktivnijih udruga Općine Belica pa ne čudi što su posebne pohvale za svoj rad i promociju općine Belica primili i od načenika Zvonimira Taradija.

Limena glazba Belica svake godine pridružuje se i daje svoj doprinos svim manifestacijama (od maškara, do vjerskih prošecija, dočekuje goste uoči svečane sjednice na Dan općine, te uveličava brojne druge manifestacije), također, sudjeluje na smotrama, rado se odaziva na gostovanja susjednih limenih glazbi te organizira vlastite priredbe i koncerte kako bi svojim mještanima pokazali što rade.

Idući nastup Limene glazbe Belica zakazan je već za iduću subotu, 10. veljače u 15 sati, kada će pratiti povorku maškara kroz Belicu, najavljujući tako svoj kontinuirani doprinos kulturnom životu Općine Belica. Podsjetite se kako je izgledao njihov božićni koncert na poveznici OVDJE.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije