LOKALNA GASTRONOMSKA BAŠTINA

UDRUGA UZGAJIVAČA SVINJA Centrom Čakovca širi se miris čvaraka!

Cilj je skrenuti pozornost šire društvene zajednice na važnost očuvanja međimurske tradicije uzgoja svinja

Udruga uzgajivača svinja Međimurja i Udruga za zaštitu
međimurskih prehrambenih autohtonih proizvoda već tradicionalno
su nastavile s društvenim aktivnostima promicanja lokalne
gastronomske baštine, podizanjem svijesti o povezivanju tradicije
uzgoja svinja, očuvanju tradicionalnih jela Međimurja, običaja
vezanih uz kolinje i važnosti međimurskog bučinog ulja.

>> Centrom Čakovca širi se miris čvaraka!

Udruge su, uz financijsku potporu Međimurske županije, nastavile
s organizacijom događaja “Okusi z’ mojega grunta – 4. Kolinski
obed” i “Međimursko autohtono blago – Bučino ulje-smaragd
Međimurja”.

Svjesne potrebe očuvanja višestoljetne tradicije uzgoja svinja na
obiteljskim gospodarstvima u području Međimurske županije te
davanja doprinosa promoviranju lokalne gastronomske baštine kao
važnog dijela turističke ponude, Udruga uzgajivača svinja
Međimurja pokrenula je projekt. Cilj je skrenuti pozornost šire
društvene zajednice na važnost očuvanja međimurske tradicije
uzgoja svinja na malim obiteljskim gospodarstvima, kao i
tradicije i kulture lokalne gastronomije za buduće generacije.

Projektom “4. Kolinski obed” žele doprinijeti očuvanju tradicije
uzgoja svinja na malim obiteljskim gospodarstvima te očuvanju i
promoviranju lokalne gastronomske baštine kao turističke ponude u
Međimurskoj županiji.

Udruga za zaštitu međimurskih prehrambenih autohtonih proizvoda
svojim projektom ima cilj očuvati blagodati međimurskih
prehrambenih autohtonih proizvoda, fokusirajući se prvenstveno na
proizvođače bučinog ulja.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije