STIGLA NOVA ODBIJENICA

DONJI VIDOVEC Zatvorili im sva vrata: Za dječji vrtić očito nema lijepe budućnosti

Jesu li novom vrtiću u Donjem Vidovcu svi zatvorili vrata?

Za dječji vrtić u Donjem Vidovcu izgleda nema lijepe budućnosti jer, kao što smo već pisali u našim novinama, na uloženu žalbu na dobivenu odbijenicu, stigla je – nova odbijenica. 

Podsjetimo, Općina Donji Vidovec prijavila je projekt izgradnje i opremanja dječjeg vrtića te, iako su odradili sve prema pravilima, na njihovu je adresu stigla odbijenica. Ovu lošu vijest za donjovidovske mališane i njihove roditelje sredinom listopada nam je potvrdila načelnica Bojana Petrić, a Ministarstvo obrazovanja prilaže objašnjenje da Donji Vidovec nema dovoljan broj novorođene djece za osnivanje novog vrtića, a tridesetak djece koji su već polaznici područnog odjela ne ulaze u taj zbroj jer oni za birokraciju ne postoje s obzirom da su već smješteni u postojeći područni odjel DV Klinčec. 

Važne im samo brojke

A da su Ministarstvu važne samo brojke, potvrđuje ponovo načelnica koja nakon zaprimljene obavijesti Međimurske županije da se u područnoj školi u Donjem Vidovcu uskoro planira prelazak na jednosmjensku nastavu te da će vrtićanci morati iseliti iz zgrade, odlazi u Zagreb u pratnji župana Matije Posavca te djelatnica REDEA-e koje su projekt i pisale, ne bi li osobno uvjerili članove Povjerenstva za žalbe i opisali kaotično stanje s polaznicima vrtića. 

Načelnica Petrić razočarana je odlukama Ministarstava

– Oni ne uvažavaju ništa osim brojčane statistike. Ponovo su nas odbili zbog postojanja sobička koji nazivamo područni odjel dječjeg vrtića u kojem boravi tridesetak naših mališana i njihove vrijedne odgajateljice. Detaljno smo sve pojasnili no uvažena nije ni jedna riječ, razočarano nam je rekla načelnica Petrić uz najavu da će i dalje čekati raspisivanje natječaja te iznaći način kako završiti vrtić.

No, nakon toliko odbijenica pitamo se – jesu li novom vrtiću u Donjem Vidovcu svi zatvorili vrata?

Zgrada budućeg vrtića u Donjem Vidovcu čeka nastavak radova

*Preuzeto iz Lista Međimurje broj 3.533

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije