Centar za kulturu: Predstava Pinkleca i koncert Harija Guseka

U sklopu Kazališne tribine za djecu i mlade «Cukorek» u subotu, 9. lipnja u čakovečkom Centru za kulturu od 16 sati možete pogledati predstavu A tko si ti? u izvođenju Kazališne družine Pinklec iz Čakovca.

Redatelj predstave je Romano Bogdan, a igraju Karolina Horvat, Mario JakšićDavor Dokleja. U predstavi se na temelju motiva iz bajke Neposlušno mače I. Bjeliševa, u dramatizaciji Romana Bogdana, propituju odnosi jednakosti i različitosti. Iz amorfnih mekanih jastuka nastaje priča o likovima koji se međusobno prepoznaju. U tome prepoznavanju oni su po nečemu isti, a po nečemu različiti.

To je prepoznavanje osmišljeno u scenskoj igri lutaka i glumaca, koji uvijek postaju netko drugi, igrajući se svojom formom, glasovima, jezikom i smislom. Igraju se Matko, Tina i Luka, mačkica, ježić, vjeverica, zečić, bukva, hrast, jablan… i jedno mače, koje je otišlo predaleko od kuće i zalutalo.Trajanje predstave je 35 minuta, a namijenjena je djeci od dvije do šest godina.

Koncert Harija Guseka

Centar za kulturu Čakovec u Dvorani Zrinski/Scheier u utorak, 12. lipnja organizira koncert na kojem nastupa pijanist Hari Gusek. Koncert je organiziran uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, započinje u 20 sati, a na programu će se naći  J. S. Bach/A.. Siloti, J. S. Bach/M. Hess, J. S. Bach/F. Busoni, D. Scarlatti, F. Chopin.

Hari Gusek (Zadar, 1952.), hrvatski pijanist

Klavir je započeo učiti u rodnom gradu, a srednju glazbenu školu završio je u Zagrebu. Na Muzičkoj akademiji u Zagrebu upisuje se u klasi prof. Darka Lukića, a diplomirao je i završio poslijediplomski studij u klasi prof. Ive Mačeka. Usavršavao se dvije godine na prestižnom Konzervatoriju P. I. Čajkovski u Moskvi, u klasi prof. Rudolfa Kehrera.

Imao je brojne nastupe u zemlji i inozemstvu kao solist, u komornim sastavima i s orkestrom. Ističu se koncerti u okviru ciklusa Večeri na Griču, Rapske glazbene večeri, Večeri u Donatu, Hvarsko ljeto, Orebičko kulturno ljeto, Ohridsko ljeto…. Snimio je više Chopinovih i Skrjabinovih djela za tvrtku Helidon iz Ljubljane. Na Muzičkoj akademiji u Zagrebu predaje klavir od 1978. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije