DVD Peklenica: Izradili nadstrešnicu za staru špricu

Vatrogasci DVD-a Peklenica konačno su ostvarili svoj višegodišnji plan izrade nadstrešnice za staru  špricu i obnovu iste. Nadstrešnica je locirana kod Društvenog doma, a radovi su trajali nekoliko tjedana. Za njezino uređenje bilo je potrebno deset tisuća kuna i financije su stigle iz proračuna DVD-a i donacije Grada Mursko Središće.

Treba spomenuti da su svi radovi obavljeni na volonterskoj bazi, a u tome su im pomogli Zvonimir Posavi (izrada drvene konstrukcije i ograde), VMO Peklenica, Grad Mursko Središće, Dražen Srpak, Josip Dobranić, Valent Novak (Svam Lim – limeni pokrov), Ivan Škvorc  – Ivič, Rudolf Žganec, Josip Murković, Elvis Biber, Slavko Kolarić, Nikola Vršić, Danijel Trstenjak koji je obavio restauraciju same pumpe na šprici i mnogobrojni članovi DVD a koji su nesebičnim radom pomogli da se ovaj mali projekt ostvari.

Svečanost otvorenja uveličao je i velečasni Pavao Mesarić koji je posvetio novi objekt i špricu. Zanimljivo je da su članovi DVD-a izradili foto plakat s kraćom poviješću društva i isti su stavili na nadstrešnicu. Slike za plakat je ustupila Ana Horvat iz privatne arhive, a grafičku je obradu izvršio Nikola Tkalec.

Darko Kolarić (zapovjednik) i Damjan Debelec (predsjednik) ovim putem zahvaljuju svim mještanima i donatorima na radovima i donacijama te svim mještanima koji su se u četvrtak, 24. svibnja u velikom broju okupili na samoj posveti i otvorenju “muzeja na otvorenom”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije