vijesti iz čakovečke bolnice

HUMANI SKIPERI Organizirali ‘Noć mornara’ kako bi pomogli Odjelu dječje kirurgije

Ova će se godina na Odjelu pedijatrije pamtiti po značajnim projektima kojima će se unaprijediti liječenje najmlađih pacijenata

Međimurski jedriličari organizatori su humanitarne akcije na kojoj su se prikupljala sredstva za Odjel abdominalne i dječje kirurgije Županijske bolnice Čakovec.

Humanitarna akcija pod nazivom je “Noć mornara” održana u restoranu Kneja, a među skiperima koji već 18 godina plove u organizaciji agencije Posejdon i peterostruki je pobjednik međimurskih regata Kruno Tkalčec. Skiperi su zajedno sa svojim gostima iz Čakovca, Varaždina, Zagreba, Širokog Brijega, Raba, Kranja i drugih domaćih i inozemnih gradova, odigrali humanitarnu tombolu, novac je doniralo i više od 80 tvrtki i pojedinaca vezanih uz jedrenje.

Na velikodušnim su donacijama svima koji su odvojili novac za dječju kirurgiju čakovečke bolnice zahvalili međimurski župan Matija Posavec i ravnatelj ŽB Čakovec, specijalist pedijatrije dr. Igor Šegović.

Ova će se godina na Odjelu pedijatrije pamtiti po značajnim projektima kojima će se unaprijediti liječenje najmlađih pacijenata. Obnavlja se veći dio Odjela i gradi nova pedijatrijska dnevna bolnica što će pružiti bolje uvjete rada za djelatnike kao i bolje uvjete smještaja i liječenja za djecu i roditelje.

Prošle je godine otvoren i rekonstruiran odjel abdominalne i dječje kirurgije, a donacija prikupljena na humanitarnoj večeri “Noć mornara” bit će, zajedno s drugim novčanim sredstvima, iskorištena za opremanje odjela. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije