Učenici posjetili Županijski centar 112 Čakovec

U sklopu provedbe Nacionalnog programa edukacije djece u području zaštite i spašavanja, koji je namijenjen djeci predškolske i školske dobi, u četvrtak, 24. svibnja 2012. godine, Županijski centar 112 Čakovec posjetilo je dvadesetak učenika prvih razreda OŠ Štrigova i područnih škola Prekopa, Železna Gora i Stanetinec.

Učenici, koji su u školi već imali predavanje o zaštiti i spašavanju, ovom su prilikom uživo mogli vidjeti što se događa nakon poziva na broj 112. Načelnik ŽC 112 Čakovec Marijan Hrkač upoznao je učenike s ulogom i značajem centra 112 te korištenjem broja 112 (za žurne pozive), dok su Valentin Šipuš, voditelj dežurne smjene centra 112, i Darko Zaplatić, operater analitičar prezentirali rad u centru pri pozivu broja 112.

Skrenuli su učenicima pažnju na koji način mogu pozivati pomoć, te im dali upute  kako postupati u slučaju da ih zateknu nesreće (požari u stanu, potres, poplava i sl.). I ovom prilikom istaknuto je glavana uloga centra 112 kod većih nesreća i nepogoda, a to je da se u optimalnom vremenu sve potrebne žurne službe nađu na mjestu određenog događaja, kako bi se što prije pružila adekvatna pomoć unesrećenima.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije