Kotoriba: Prihvaćena izvješća DVD-a, vrtića i knjižnice

Kotoriba: Prihvaćena izvješća DVD-a, vrtića i knjižnice

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Kootriba su bili Gabrijel Friščić, predsjednik DVD-a Kotoriba, Biserka Horvat, ravnateljica Dječjeg vrtića Kotoriba te v.d. ravnateljice Knjižnice i čitaonice Kotoriba Bernarda Habuš jer su prema zakonskim propisima morali podnijeti godišnja izvješća o radu udruge, odnosno ustanova kojima rukovode.

Sva izvješća su prihvaćena. Vijećnik Ivan Špicar javno je pohvalio rad DVD-a jer smatra kako ta udruga spada u red najorganiziranijih i da bi u tome trebalo slijediti njihov primjer. Ravnateljica Dječjeg vrtića je u svom izvješću istaknula kako vrtić radi u dvije odgojne skupine – starijoj u 6-satnom i mlađoj u10-satnom boravku.

Najveći broj polaznika (49) imao je u siječnju prošle godine, a tada se taj broj postupno smanjuje da bi proteklu godinu završili s 33 polaznika koji su mahom boravili u 10-satnom boravku uz cijenu od 1.250 kuna, dok je za 6-satni boravak cijena iznosila 1000 kuna s omjerom sufinanciranja 60% općina i 40% posto roditelji. Horvat je istaknula dobru suradnju s roditeljima oko uređenja okoliša ustanove kako i pomoći u nekim drugim zajedničkim akcijama.

I ovdje je u raspravi rad ustanove pohvalio Ivan Špicar, dok je vijećnik Zoran Radmanić postavio pitanje mogućnosti otvaranja jaslica s obzirom da dolazi do smanjena broja polaznika. Ravnateljica je odgovorila da se o tome razmišljalo i još se uvijek razmišlja, no postavila je i pitanje, na osnovu dosadašnjih anketa, hoće li to otvaranje biti isplativo?

Veće rasprave nije bilo oko izvješća o radu Knjižnice i čitaonice Kotoriba koja posjeduje više od 10 tisuća knjižne građe i ima 182 učlanjenih korisnika.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije