Dvije državne nagrade u programu GLOBE

U Rapcu je održana 15. državna Smotra i natjecanje hrvatskih GLOBE škola, na kojoj je sudjelovalo 247 sudionika iz 35 osnovnih i 16 srednjih škola. Ove su se godine natjecale 34 ekipe osnovnih škola i 15 ekipa srednjih škola.

U dijelu smotre učenici su predstavili ukupno 34 istraživačka projekta, od čega je 14 njih dobilo priznanja i nagrade. Nagradu su dobila tri zajednička istraživačka projekta, budući da Program GLOBE potiče i promiče suradnju među školama upravo na izradi zajedničkih istraživačkih projekata.

U kategoriji istraživačkih projekata među projektima koji su zaslužili priznanje i nagradu je tema “GLOBE: moja – tvoja – naša budućnost”, rad učenika II. osnovne škole Čakovec. Rad su izradile učenice Martina Dobrovoljec, Barbara Kancijan i Iva Novak s mentoricom Biljanom Forgač.

U temi Pokrov nagradu je primila OŠ Belica koja je napravila zajednički projekt u suradnji s OŠ Nedelišća pod nazivom “Ekološki otisci općine Belica i općine Nedelišće”. U radu su sudjelovali učenici Benjamin Kanižaj, Antonio Dragović i Boris Remenar te mentori Sanja Crnčec i Marina Ostrugnjaj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije