FREE RIDERS PIKAČ

KUHAR RAŠO Kod kuhanja vinskog gulaša važno je izbalansirati začine

Gulaš su kuhali u temeljcu od svinjskih nogica

– Mi smo Free riders Pikač iz Čakovca. Nismo moto klub, već udruga. Okupljamo se, družimo te posjećujemo lokalne i međunarodne skupove koji se tiču moto klubova. Djelujemo četiri godine i brojimo 20-ak aktivnih članova, rekao nam je Ivan Fegeš na nedavnoj gulašijadi u Svetom Martinu na Muri.

Iako nisu osvojili nagradu u kuhanju svetomartinskog vinskog gulaša najveća potvrda da su pripremili odličan gulaš bio je podugački red posjetitelja ove tradicionalne manifestacije koji su željno htjeli kušati jelo za koje je, kao i obično, bio zadužen Radovan Radiković zvani Rašo.

– Recept za gulaš je jednostavan. Ne treba tu puno mudrosti. Stavili smo meso, krumpir, puno povrća i vino. Nema tajne recepture, ali treba znati izbalansirati začine, rekao je Rašo te dodao: – Gulaš smo kuhali u svinjskom temeljcu od nogica, to je najbitnije. Od začina smo stavili sol, papar i vegetu. Dodali smo svježu i mljevenu papriku, peršin, celer te suhe vrganje – rekao je.

Ovo im je druga godina sudjelovanja na svetomartinskoj gulašijadi, a od samog natjecanja važnije im je druženje.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije