Gulaš su kuhali u temeljcu od svinjskih nogica
– Mi smo Free riders Pikač iz Čakovca. Nismo moto klub, već udruga. Okupljamo se, družimo te posjećujemo lokalne i međunarodne skupove koji se tiču moto klubova. Djelujemo četiri godine i brojimo 20-ak aktivnih članova, rekao nam je Ivan Fegeš na nedavnoj gulašijadi u Svetom Martinu na Muri.
Iako nisu osvojili nagradu u kuhanju svetomartinskog vinskog gulaša najveća potvrda da su pripremili odličan gulaš bio je podugački red posjetitelja ove tradicionalne manifestacije koji su željno htjeli kušati jelo za koje je, kao i obično, bio zadužen Radovan Radiković zvani Rašo.
– Recept za gulaš je jednostavan. Ne treba tu puno mudrosti. Stavili smo meso, krumpir, puno povrća i vino. Nema tajne recepture, ali treba znati izbalansirati začine, rekao je Rašo te dodao: – Gulaš smo kuhali u svinjskom temeljcu od nogica, to je najbitnije. Od začina smo stavili sol, papar i vegetu. Dodali smo svježu i mljevenu papriku, peršin, celer te suhe vrganje – rekao je.
Ovo im je druga godina sudjelovanja na svetomartinskoj gulašijadi, a od samog natjecanja važnije im je druženje.