GULAŠIJADA U SVETOM MARTINU

HKD POMURJE LENDAVA Tajna dobrog gulaša je u dobroj volji ekipe koja ga priprema

HKD 'Pomurje' iz Lendave osvojio je drugo mjesto

– Naš recept za svetomartinski vinski gulaš pomalo vuče na mađarsku kuhinju. Stavili smo meso, luk, češnjak, sol, papar, timijan, mažuran, kim, crno i bijelo te jabučni ocat. Tajne sastojke neću vam otkriti, ali za dobar gulaš bitna je dobra volja ekipe koja ga priprema, našalila se Milena Jalšovec, članica Hrvatskog kulturnog društva “Pomurje” iz Lendave.

Da ekipa iz Slovenije slaže odličan gulaš prepoznali su i članovi stručnog žirija nedavne gulašijade u Svetom Martinu na Muri koji su joj dodijelili drugo mjesto. Kuhanje gulaša bio je timski rad, a kako pripremiti dobar svetomartinski gulaš usmjeravao ih je domaćin Josip Benko. Glavni kuhar njihove ekipe bio je Zlatko Jalšovec, dok su ženske članice Milena Jalšovec, Ivanka Pavletić i Ivanka Bajkovec pomagale i kušale. 

Hrvatsko kulturno društvo “Pomurje” iz Lendave okuplja Hrvate koji žive i rade u slovenskom Pomurju: u okolici Lendave, Murske Sobote, Ljutomera i Radgone. Djeluje 17 godina, a rad je organiziran u nekoliko sekcija: folklorna, tamburaška, kulinarska, sekcija ručnih radova te novinarska sekcija koja izdaje časopis “Glas”.

– Na gulašijadu u Sveti Martin na Muri dolazimo već tradicionalno, 8-9 godina. Prošle smo godine skuhali vrlo dobar vinski gulaš, a i ovogodišnji je odličan. Moram pohvaliti Turističku zajednicu Općine Sveti Martin na Muri jer je ova manifestacija svake godine sve bolja. Uz to,  velik je odaziv ekipa koje se trude skuhati najbolji svetomartinski vinski gulaš, rekla je Milena te dodala da njihova kulinarska ekipa rado sudjeluje i na Bogračfestu u Lendavi.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije