počeli vrlo mladi

ROĐENDAN FORTUNA BANDA Generacijama Međimuraca uljepšali najsvečanije trenutke!

Počeli smo vrlo mladi. Sastav nas je formirao i kao osobe, kaže Kristijan Ivanušić koji je u Fortuni od prvog dana..

Lijep jubilej ove godine slavi glazbena skupina za koju rijetko tko u Međimurju nije čuo. Sastav kroz koji su prošle generacije glazbenika koje su generacijama Međimuraca uljepšale najsvečanije trenutke života, Fortuna Band, obilježava 25. rođendan. Jedini glazbenik koji je i dandanas od prvog dana u sastavu, je rođeni Orehovčanin, sada Strahoninčanin Kristijan Ivanušić.

Za naš tjednik prisjeća se početaka i svih proteklih godina. -Osnivači i prva postava, su uz moju malenkost bili susjed i bratić Miroslav Bezek, Renato Patarčec, Dragutin Lipić i Kristijan Kovač. Baza nam je nekako bila Orehovica, iako je kroz sastav prošlo više od 20 glazbenika iz svih dijelova Međimurja. 

S prvim probama, a ja sam tada imao samo 14 godina, počeli smo kod Miroslava, zapravo još 1996. godine, onak kak se veli – pod trsom. Dobro se sjećam i prvog nastupa. Bilo je to 21. lipnja 1997. godine u lokalu Luna u Orehovici. Svirali smo na svadbi sestre našeg bubnjara Renata. Mislim da smo napravili dobru feštu. Odonda do danas odrađivali smo od 15 pa do 30 svadbi godišnje. Lako je pomnožiti koliko je to ukupno. S time da pritom ne računam svirke po primjerice rođendanima i drugim proslavama, kafićima, pod šatorima….S obzirom da smo počeli vrlo mladi, mogu reći da nas je Fortuna formirala i kao osobe. S bendom smo proživjeli prve ljubavi, prva pijanstva, kasnije osnivanja vlastitih obitelji, ispričao nam je Kristijan. 

Rijetko je koji glazbeni sastav u našem kraju preživio četvrt stoljeća pa ga pitamo i koja je tajna takve dugovječnosti: Ne bih se volio hvaliti ili tjerati vodu na svoj mlin, ali bio sam jedan od onih koji su ekipu držali na okupu, brinuli o tome koje ćemo pjesme uvježbavati, o redovitom održavanju proba, ugovaranju nastupa. I bez obzira na promjene postava, opstali smo, a mislim da su naš entuzijazam uvijek osjetili i oni za koje smo svirali. Dobri smo si i sa sličnim sastavima, kao što su Showtime band, Allegro band, Vulkan. Uskačemo si i međusobno ako je netko od članova spriječen i slično, ističe naš sugovornik. Slavljeničku postavu Fortune, uz Kristijana čine pjevačica Ivana Kossi, zatim Krunoslav Kossi, Sandi Kramar, Luka Hrženjak i novi član, bubnjar Marko Tkalec. 

*Preuzeto iz Lista Međimurje broj 3.523

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije