Pjevački zbor J. Š. Slavenski srebrni i brončani u Zadru

Pjevački zbor «Josip Štolcer Slavenski» iz Čakovca još uvijek aktualni prvak države u zborskom pjevanju, uspješno je nastupio minulog vikenda na 8. Međunarodnom natjecanju pjevačkih zborova u Zadru.

U konkurenciji trinaest zborova iz SAD-a, Slovenije , Bugarske, Poljske i Hrvatske naši zboraši još jednom su pokazali da na dostojan način prezentiraju glazbenu kulturu Međimurja, ali i Republike Hrvatske. Zbor je nastupio s iznimno teškim glazbenim programom i uspio osvojiti fantastično treće mjesto i nagradu “Brončani križić opatice Čike”.

Ispred Slavenskog našao se samo zbor North Dakota State University Concert Choir iz Farga-SAD i Choir Szkoly Glownej iz glavnog poljskog grada Varšave. Važno je napomenuti da su oba zbora Sveučilišni zborovi, pa je tim uspjeh Slavenskog kao pravog amaterskog zbora još veći.

Na istom natjecanju nastupila je i Ženska vokalna grupa Pjevačkog zbora u kategoriji ženskih zborova i osvojila drugo mjesto te nagradu “Srebrni križić opatice Čike”. Ispred njih bio je samo Ženski zbor Cappella Zinka iz Zagreba koji je ujedno osvojio i Grand Prix Zadra. Osvajanjem dviju nagrada Slavenski je bio najuspješniji Zbor natjecanja , a njegova dirigentica Senka Bašek –Šamec najuspješnija dirigentica.

Moramo napomenuti da je Slavenski prije dva tjedna nastupio na Međunarodnom natjecanju zborova u Prijedoru – “Zlatna vila” i osvojio Nagradu žirija za najbolje izvedenu sakralnu skladbu, a već za dva tjedna Slavenski odlazi na Natjecanje zborova u Zagreb u kategoriji mješovitih i ženskih zborova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije