SLAVA MU I HVALA

STRADAO OD MINE Na današnji dan 1994. godine poginuo je Predrag Kozar – Čak

11. studenoga 1994. godine, prilikom obavljanja svoje zadaće izviđanja, smrtno je stradao od neprijateljske mine

O njegovom kratkom životnom putu, na njegovoj 25. obljetnici pogibije, govorio je Eduard Blagaj, predsjednik Udruge Specijalne policije ‘OSA’ Sisak

Predrag Kozar – Čak rođen je 12. svibnja 1972. godine u Čakovcu. Osnovnu i srednju školu završio je u Čakovcu i stekao zanimanje soboslikara. Po završetku školovanja zaposlio se u građevinskom poduzeću gdje je radio u svojoj struci. Pobunom većeg broja Srba protiv stvaranja samostalne i neovisne Republike Hrvatske Predrag je dragovoljno pristupio pričuvnom sastavu policije i s postrojbom je otišao u jedno od najvećih žarišta velikosrpske pobune – Pakrac.

Nakon toga su uslijedila bojišta na području Osijeka, Vinkovaca, Marinaca, Komletinaca i Nijemaca. Također, bio je sudionik akcija na južnom ratištu: Zadar, Šibenik, Biograd, Dubrovnik. Nakon toga, 15. travnja 1993. godine priključio se Specijalnoj jedinici policije ‘OSA’ – Policijske uprave SMŽ, a sudjelovao je u akcijama ‘Poskok 1’ i ‘Poskok 2’ na području Velebita, te na području Karlovca, a 11. studenoga 1994. godine, zajedno s Draženom Horvatinovićem, prilikom obavljanja svoje zadaće izviđanja smrtno su stradali od neprijateljske mine.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije