Čakovec: Od 25. do 27. svibnja održava se seminar o ljudskim pravima

Udruga za edukaciju i promicanje ljudskih prava i Židovska općina Čakovec u suradnji sa Županijskim stručnim vijećem učitelja povijesti Međimurske županije organiziraju “I. regionalni seminar o ljudskim pravima – Edukacija o holokaustu” s osvrtom na regionalnu tematiku.

Seminar će se od 25. do 27. svibnja 2012. godine održati u Čakovcu pod pokroviteljstvom dr.sc. Ive Josipovića, predsjednika Republike Hrvatske, Nj.E. Yosefa Amrania, Veleposlanika Države Izrael u Hrvatskoj i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Oni će zajedno s ministricom Vesnom Pusić seminar i svečano otvoriti.

Seminar podržavaju Međimurska županija i Varaždinska županija, te Grad Čakovec, a programi se realiziraju uz podršku Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih država, te u suradnji sa Židovskim filmskim festivalom Zagreb.

U sklopu seminara, obilježit će se i obljetnica, odvođenja čakovečkih i međimurskih, ali i prekmurskih  Židova. To je tradicionalno obilježavanje pokušaja da se zatre jedna zajednica i odvede  na put bez povratka, put u samo jednom smjeru, put u smrt. Odvedeni su u logore smrti širom Europe, većina u Auschwitz.Trodnevni program seminara pogledajte ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije