Jerko Fabić i Milorad Oršoš nagrađeni od DU za zaštitu i spašavanje

U Novinarskom domu u Zagrebu, u organizaciji Državne uprave za zaštitu i spašavanje 16. svibnja održana je druga po redu svečana dodjela nagrada za najbolje literarne, likovne i video/foto radove djece i mladih predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta te djece i mladih s posebnim potrebama iz Republike Hrvatske za školsku 2011/2012. godinu.

Tema ovogodišnjeg natječaja bila je “Katastrofe i snage zaštite i spašavanja”. U svom pozdravnom obraćanju ravnatelj DUZS-a dr.sc. Jadran Perinić, između ostaloga je rekao kako su potaknuti prošlogodišnjim velikim interesom i odazivom na prvi natječaj, ove godine odlučili isti proširiti i na učenike predškolske i srednjoškolske dobi, kao i na kategoriju foto i video uradaka.

Izrazio je veliko zadovoljstvo, što je ovogodišnji natječaj obogaćen i radovima djece s posebnim potrebama, čiji su likovni i literarni radovi našli svoje mjesto među nagrađenim kategorijama. Na ovaj način Državna uprava za zaštitu i spašavanje kroz svoj rad posebnu pozornost posvećuje edukaciji djece i mladih o razvijanju kulture sigurnosti, kao i potrebi smanjenja rizika od katastrofa, poručio je Perinić.

Uz ravnatelja DUZS-a dr.sc. Jadrana Perinića, koji je uručio nagrade autorima fotoradova te djeci s posebnim potrebama, nazočne su pozdravili i čestitali dobitnicima izaslanica Predsjednika RH i njegova savjetnica za društvena pitanja mr.sc Zrinka Vrabec Mojzeš i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić. Svečanosti su nazočili i zamjenik ministrice socijalne politike i mladih Darko Ledinski, pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić te brojni drugi uzvanici i gosti.

Na natječaj je pristigao 2201 likovni rad, 171 literarni rad te 35 foto radova, iz 189 škola i 91vrtića. Od toga je, nakon odabira radova u područnim uredima za zaštitu i spašavanje, Služba za civilnu zaštitu za konačni odabir zaprimila 202 likovna, 65 literarnih i 18 foto radova.

U kategoriji djece i mladih s posebnim potrebama, iz područnih ureda zaprimljen je jedan literarni i 23 likovna rada. Među nagrađenima su i dvoje Međimuraca. U kategoriji video/foto radova učenika srednjih škola  drugo mjesto pripalo je Jerku Fabiću, učeniku 3. razreda Gimnazije Čakovec, a u kategoriji likovnih radova djece starije predškolske dobi prvo mjesto osvojio je Milorad Oršoš, polaznik predškole OŠ dr. Ivana Novaka iz Macinca, piše na stranicama duzs.hr.

Svečanu dodjelu uveličali su Ivana Kindl, dječji zbor Osnovne škole Julija Klovića iz Zagreba te plesni par Magdalena Vidas i Jan Vratarić iz Plesnog centra Zagreb.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije