NAGRAĐIVANI VATROGASAC

TUŽNA VIJEST Preminuo je Mirko Boj, najstariji član DVD-a Čakovec

Preminuo je najstariji član DVD-a Čakovec, Mirko Boj

Preminuo je Mirko Boj, najstariji član DVD-a Čakovec.

– 1950. godine učlanjuje se u Dobrovoljno vatrogasno društvo Nedelišće. U naš DVD Čakovec, pristupa 1958. godine, i odmah se aktivno uključuje u rad našeg društva gdje je dugi niz godina bio je član Upravnog odbora. Stručno se osposobljava u vatrogastvu do zvanja vatrogasni dočasnik, da bi mu godine 2015. od HVZ-e bilo dodijeljeno odlikovanje za posebne zasluge u vatrogastvu.

Mislim da nitko od nas vatrogasaca nije i neće zaboraviti našeg najstarijeg člana koji je volio raditi, koji je volio ljude, čovjeka koji je dao sebe za boljitak i napredak društva te smo ga svi od milja zvali naš Mirkec. Bila mi je izuzetna čast što sam mu dugi niz godina osobno mogao uručiti poziv za našu Skupštinu, na koje se on rado odazvao.

Uvijek bi mi rekao: “Ja bum došel, a vi samo organizirajte što bu me peljal dimo.” Naravno, nekad bi morao dolaziti u više navrata da ga ulovim doma, jer nisam poznavao čovjeka koji je više volio šetnju od njega. Vjerujem da će i tamo gore šetati i pripovijedati kak su negda delali v MTČ-u. Uvijek sam rado slušao njegove priče o njegovim radnim danima, a posebice o vatrogastvu iz kojih bismo svi mi mogli izvući pozitivne pouke.

Za svoj dugogodišnji plodan rad u vatrogastvu primio je razna priznanja i odličja, pa mi dozvolite spomenuti samo najvažnije: – spomenice za 10, 20, 30, 40, 50, 60 i 70 godina aktivnog rada, zlatna vatrogasna medalja, srebrna i zlatna vatrogasna plamenica, znamenje vatrogasac veteran, medalja za posebne zasluge, zlatna vatrogasna medalja DVD-a Čakovec.

Kad je DVD Čakovec oformio svoje medalje, po Mirkovom radu smo radili kriterije po kojem osoba može primiti direkt zlatnu vatrogasnu medalju DVD-a bez da je po redu primio brončanu i srebrnu – rekao je predsjednik DVD-a Čakovec Branimir Grabar.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije