MEĐIMURJE DOMAĆIN IZBORA

FOTO Izbor u Čakovcu: Najuzornijom hrvatskom seoskom ženom proglašena Antonija Mrzlić Budak

Najuzornijom hrvatskom seoskom ženom proglašena je Antonija Mrzlić Budak iz Svetog Petra u Šumi u Istarskoj županiji

Međimurje je bilo domaćin ovogodišnjeg, 22. po redu izbora za najuzorniju hrvatsku seosku ženu. Izbor je održan u sportskoj dvorani Graditeljske škole Čakovec u organizaciji Udruge uzornih hrvatskih seoskih žena, a uz Međimursku županiju domaćini su bili Grad Čakovec i Općina Belica.

Nakon što je pobjedu na prošlogodišnjem izboru odnijela Mateja Vranović iz Gardinovca, Međimurje je ugostilo predstavnice 13 hrvatskih županija koje su se natjecale za titulu najuzornije hrvatske seoske žene.

>> Međimurje ugostilo izbor za najuzorniju hrvatsku seosku ženu

Projektom se želi pripomoći promociji vrijednosti i važnosti žene na selu s ciljem afirmacije i podizanja kvalitete življenja na hrvatskom selu, očuvanju obitelji i kulturne baštine, ali i sudjelovanjem u obilježavanju Svjetskog dana seoske žene koji se obilježava svake godine 15. listopada diljem svijeta.

Pristustvovali su ministrica poljoprivrede Marija Vučković, zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, načelnik Općine Belica Zvonimir Taradi, europarlamentarka Sunčana Glavak i brojni drugi gosti. Međimurje je na ovogodišnjem izboru predstavljala Ivanka Horvat iz Malog Mihaljevca.

Najuzornijom hrvatskom seoskom ženom proglašena je Antonija Mrzlić Budak iz Svetog Petra u Šumi u Istarskoj županiji. Tu je titulu osvojila u konkurenciji 17 kandidatkinja iz 13 županija, na čemu joj je čestitala i ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Prva pratilja je Ivančica Kudlek iz Sisačko-moslavačke županije, a titulu druge pratilje ponijela je Kristina Ivić iz Brodsko-posavske županije.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije