I. OŠ Čakovec među tri najbolje škole u svijetu

Od 2000. godine Renault provodi program Sigurnost za sve, međunarodni obrazovni program usmjeren na podizanje svijesti o sigurnosti u prometu među mladima. Nakon rada s više od 12 milijuna učenika u 35 zemalja širom svijeta, ove godine u program se po prvi puta uključila I. OŠ Čakovec kao prva i jedina škola iz Hrvatske. 

Učenici 8.a i 8.b razreda pod vodstvom učiteljice informatike Ivane Ružić osmislili su i proveli niz aktivnosti kako bi podigli svijest o važnosti vlastitog ponašanja u prometu među prijateljima u razredu i školi, u obitelji i susjedstvu. Učenici su izradili obrazovne računalne igre, kvizove, stripove, a tiskana je prigodna slikovnica/bojanka, leci i plakati, održana videokonferecija na engleskom jeziku sa Barcelonom itd.

Program je značajan i po tome što su se u nastavi koristile nove metode i oblici učenja i poučavanja. U program su se posebno aktivno uključili i učenici produženog boravka sa svojim učiteljicama koji su izradili i na glavnom gradskom trgu predstavili svoje plakate, automobile i policajca iz budućnosti.

I. OŠ Čakovec objavila je i nagradni natječaj za najbolju učeničku fotografiju na temu “Sigurnost i mobilnost za sve” na kojem je sudjelovalo 16 škola iz svih dijelova Hrvatske, 73 učenika i 418 fotografija. Stručni ocjenjivački sud odabrao je najbolje fotografije koje su tiskane u prigodnom katalogu, a izložba je postavljena i otvorena za javnost u prostorijama PU Međimurske. Više o aktivnostima učenika saznajte ovdje.

Obrazovni stručnjaci iz P.A.U Education iz Barcelone i Renaulta, odabrali su tri pobjedničke škole iz cijelog svijeta koje će provedene aktivnosti predstaviti početkom lipnja na međunarodnoj konferenciji Road Safety u Parizu. Posebno su ponosni što je uz škole iz Irana i Maroka na konferenciju pozvana i I. OŠ Čakovec.

Školu, učenike i sve aktivnosti na konferenciji će predstaviti učenici Eva Šardi i Nikola Lakić te učiteljica Ivana Ružić. Suradnici u programu su Policijska uprava međimurska –  Pododsjek za sigurnost cestovnog prometa i Hrvatski auto klub – Auto klub Čakovec.

Pokrovitelji programa su Savjet za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije, Printex d.o.o., Međimurje plin d.o.o., Maximus servis d.o.o., Pletex – ogradni sustavi d.o.o., Školska knjiga d.d. i Fotokolor Vidović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije