TJEDAN CJELOŽIVOTNOG UČENJA

LORA TUŠEK Od tehničarke cestovnog prometa do samostalnog knjigovođe

Od 26. rujna do 2. listopada obilježava se Tjedan cjeloživotnog učenja, nacionalna obrazovna kampanja koja ima za cilj podići svijest o važnosti stalnog obrazovanja, edukacije i ulaganja u sebe

Jednu takvu priču ispričala nam je Lora Tušek (26) iz Mačkovca.

– Nakon završetka Osnovne škole u Šenkovcu upisala sam Gospodarsku školu – smjer tehničar cestovnog prometa gdje sam stekla zvanje disponenta, započela je priču Lora.

Riječ je o zanimanju traženom u prometnoj policiji, a koje daje dobru osnovu za upis na Policijsku akademiju, no kako nam je otkrila, to se nije ostvarilo. S druge strane, počela su se otvarati neka druga vrata te je krenula raditi u računovodstvenim servisima. 

– Budući da nisam dobivala poslove za stalno, promijenila sam nekoliko poslodavaca, no uvijek sam radila u računovodstvu. Tada sam odlučiti učiniti nešto više za sebe, za svoje obrazovanje, otkrila nam je naša sugovornica.

Početkom ove godine upisala je i uspješno završila program osposobljavanja i usavršavanja za samostalnog knjigovođu na Pučkom otvorenom učilištu u Čakovcu.

– Predavanja su bila tri puta tjedno, u početku teorijski, a kasnije i praktični dio gdje smo na računalima radili u raznim programima i aplikacijama, upisivali, knjižili, izrađivali završnu bilancu. U međuvremenu sam se zaposlila pa je trebalo sve to uskladiti. U početku je bilo malo naporno, ali brzo sam se prilagodila, priznala nam je Tušek.

– Bilo mi je lijepo! Predavačica je bila super, puno smo naučili, a i mi kao polaznici odlično smo se slagali, istaknula je Lora koja se može pohvaliti i završenim programom za maserku.

Podršku u obrazovanju imala je i od bližnjih – roditelja, sestre, dečka, prijatelja…

U međuvremenu je dobila posao na neodređeno, no  njezinoj edukaciji tu nije kraj budući da je riječ o djelatnosti koja iziskuje stalna usavršavanja.  

– Ne znam kud će me život odvesti dalje, no uvijek je dobro educirati se, raditi na sebi i uhvatiti priliku koja ti se čini dobra, za tebe, tvoju budućnost, osobni i profesionalni rast, poručila je za kraj.

Pored programa usavršavanja i osposobljavanja za samostalnog knjigovođu, i ostali oblici obrazovanja naišli su na veliki interes građana, potvrdio nam je Mario Zamuda ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Čakovec.

– U Učilištu se trenutno provodi veliki broj besplatnih programa financiranih putem vaučera za zaposlene i nezaposlene, a osim tih programa veliki je interes i za  masere, CNC operatere, AUTO-CAD specijaliste, cvjećare/aranžere, slastičare, dadilje, ugraditelje noktiju. Od neformalnih programa provodit će se tečajevi šivanja, tečaj informatike za početnike, jesenska rapsodija o aranžiranju te radionice kuhanja, rekao je Zamuda te dodao – Potičemo cjeloživotno obrazovanje i putem europskih projekata te šaljemo naše suradnike i polaznike na usavršavanje diljem Europe – rekao je.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije