SUSRET U PROLAZU

MR. SC. ŽELIMIR BRESLAUER Sportske i pravne dogodovštine objedinio u autobiografiji ‘Sport i sjećanja’

Sve svoje sportske i pravne aktivnosti i dogodovštine objedinio je u kratkoj biografiji 'Sport i sjećanja'

Pomalo slučajno, baš na rođendan, susret i kratki razgovor s poznatim sportskim djelatnikom i pravnikom mr. sc. Želimirom Breslauerom otkrio nam je mnoge zanimljivosti za sport i ne samo za sport.

Riječ je o nekad poznatom sportašu (nogomet, stolni tenis, tenis), kasnije sportskom djelatniku i treneru koji je još od školskih dana pokazivao veliki talent za sport, a kasnije se je sve to potvrdilo “na djelu”. Počeo je kao stolnotenisač, rukometaš, odbojkaš, atletičar i nogometaš, najevidentnije pak je rezultate postigao prvo u stolnom tenisu gdje iz tih dana ima mnoge trofeje.

U atletici se istaknuo kao trkač na kratke staze te u skoku u dalj. U međuvremenu je 1964. diplomirao na zagrebačkom Pravnom fakultetu, a od 1979. godine ima i zvanje magistra krivično pravnih znanosti. Radio je na varaždinskom i čakovečkom sudu do 1980. godine, a kasnije do umirovljenja kao iskusni, poznati i priznati odvjetnik.

Ima diplomu učitelja tenisa gdje je također imao niz uspješnih rezultata, a i danas se rekreativno bavi “bijelim sportom”. Ljubitelji nogometa, posebno oni stariji pamte ga, prvo kao odličnog nogometaša-desnokrilnog brzog napadača čakovečkih klubova, kasnije pak kao isto takvog trenera s diplomom u NK MTČ-u, NK MTČ-Slogi, NK Omladincu Novo Selo Rok…

I dalje, sada sa smanjenim intenzitetom sudjeluje u sportskom životu Čakovca i Međimurja, prati sva sportska i društvena događanja, njegovi se savjeti s pažnjom slušaju, samozatajan je i ne želi se puno isticati, a sve svoje sportske i pravne aktivnosti i dogodovštine objedinio je u kratkoj biografiji ‘Sport i sjećanja’.

Čitajući biografiju saznali smo mnogo do sada nepoznatih detalja iz sportskog i “pravničkog” života ovog izuzetnog stručnjaka, dobro bi bilo, to je naš prijedlog sa Željkom, kako ga prijatelji poznaju i zovu, porazgovarati na jednom širokom okupljanju sportaša i sportskih djelatnika, imalo bi se što čuti i zapamtiti.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije