Nizozemski učenici u posjetu Gimnaziji Čakovec

Učenici iz škole Damstede iz Amsterdama u pratnji troje profesora stigli su u utorak 8. svibnja u uzvratni posjet Gimnaziji u Čakovcu u okviru projekta razmjene učenika. Gimnazijalci su u Amsterdamu proveli pet dana u veljači ove godine i tada je započelo prijateljstvo između učenika i profesora ovih škola.

Goste je u školi dočekala i pozdravila ravnateljica Tea Dragić Runjak te profesori i učenici koji sudjeluju u projektu. Nakon kratkog odmora, učenici i profesori razgledali su školu, posjetili nastavu i krenuli svojim domaćinima. Naime, oni su gosti u obiteljima naših učenika i profesora.

Za nizozemske goste pripremljen je zanimljiv i raznovrstan program sve do subote 12. svibnja kada se u večernjim satima vraćaju svojim kućama. Tako će cjelodnevni izlet biti u znaku upoznavanja međimurskih ljepota, prirode, tradicije i običaja.

Organiziran je i posjet Zagrebu, kao i razgledavanje Varaždina, piknik uz Trakošćansko jezero, iskopavanje fosila u Marčanu. Najveća vrijednost projekta upravo je činjenica što se učenici smještaju u obitelji i tako još bolje upoznaju način života, običaje i kulturu našega kraja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije