CZK ČAKOVEC

NAKON ČETIRI DESETLJEĆA RADA Proširena djelatnost Centra za kulturu Čakovec

Konačno je registriran širok spektar djelatnosti CZK-a Čakovec

Iako već više od četiri desetljeća isporučuje sve vrste i oblike kulturnih sadržaja, Centar za kulturu Čakovec tek odnedavno ima registrirane sve djelatnosti koje zapravo i obavlja. Naime, na prijedlog Upravnog vijeća CZK-a, na minuloj sjednici Gradskog vijeća našla se i prihvaćena je točka dnevnog reda o promjeni i proširenju djelatnosti te ustanove.

Tako sada napokon Centar ima registriranu kazališnu djelatnost (iako Kazališna družina Pinkleci djeluje pri Centru za kulturu još od 1987. godine). Neke od “novih” djelatnosti su još i glazbena, audiovizualna, kao i javno prikazivanje audiovizualnih djela, organiziranje i održavanje raznih manifestacija, primjerice izložbi, potom iznajmljivanje prostora i opreme i mnoge druge. 

– Utvrdili smo da djelatnosti kojima se Centar bavi nisu registrirane, a iz čega su proizašli i honorari i isplate određenih financijskih poslovnih aktivnosti, rekla je među ostalim gradska vijećnica Karolina Juzbašić (HNS) koja je i članica Upravnog vijeća CZK-a, misleći pritom na nepravilnosti u radu te ustanove, a na koje već mjesecima upozorava.

Podsjetimo, prema Statutu CZK-a upravo je Upravnom vijeću zadaća predlaganje promjene i proširenja djelatnosti te ustanove Gradskom vijeću. Ovaj saziv ju je odradio, no pitanje je što su radili oni prijašnji. 

*Preuzeto iz Lista Međimurje broj 3.513

Karolina Juzbašić

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije