Predstavljamo zbor Concordia discors

Ime Akademskog zbora Filozofskog fakulteta “Concordia discors” znači suglasje nesuglasja, što oni zapravo i jesu. Filozofski fakultet sastavljen je od puno različitih odsjeka i načina razmišljanja. Također, zbor čine i studenti s drugih fakulteta, iz svih dijelova Hrvatske od Vinkovaca do Umaga, Preloga do Cavtata.. Svi oni nastoje postići suglasje nesuglasja.

Više o zboru saznali smo kroz razgovor s predsjednikom zbora Mislavom Matišićem i članicom zbora Izidorom Hercigonja koja je iz Međimurja, točnije iz Preloga.

Recite nam nešto o svojoj povijesti.

– Zbor je osnovan prije dvije godine, iako ideje za osnivanjem su stare desetke godine.Na inicijativu koordinatorice zbora dr. sc. Tihane Petrović Leš, izv. prof. na Filozofskom fakultetu, ta je želja napokon ostvarena.

U natjecanju Do posljednjeg zbora ste najbrojniji zbor, međutim vas ima i više od 50, je li tako?

– Tako je. Zbor ima 70-ak članova, ali priramo i dalje nove pjevače. Radujemo se sljedećoj audiciju u rujnu, za koju već sada postoji jako veliki interes. Muškaraca uvijek nedostaje heh

S kojom namjerom ste se prijavili na show?

– Iz zabave! Nismo apsolutno ništa očekivali.. ni ulazak među 15 najboljih, a kamoli među 3.. Sve je za nas ovo veliko iznenađenje.. Koliko god bilo teško i naporno, uživamo u ovim trenucima jer smo svjesni da se neće ponoviti

Što ćete pjevati u subotu, u finalu showa?

– Pozivam Međimurce da glasaju jer će im se pjesma sigurno svidjeti, a što ćemo točno pjevati, ne smijemo još otkriti. Samo ćemo reći da je iz Međimurja heh Također otpjevati ćemo i jedan veliki svjetski pop hit.

Planovi za budućnost?

– Planiramo se i dalje zabavljati, ali i ozbiljno raditi, kao što smo to radili i prije ovog showa. Idući mjesec nastupamo na Festivalu pjevačkih zborova u Zagrebu. U dogledno vrijeme planiramo snimiti CD sa djelima skladanim na stihove poznatih hrvatskih pjesnika koje su već neko vrijeme dio našeg repertoara.

Na jesen nas čeka međunarodno natjecanje zborova u Španjolskoj. Pripremamo natječaj za glazbenu priču, mali mjuzikl, koji planiramo prirediti sljedeće godine.. Naravno sve ovisi o financijskim mogućnostima, koje se nadamo da će se popraviti nakon ovog showa.

Na kraju razgovora uputili su zahvale svim ljudima koji su im dosada dali svoj glas, ali i onima koji će za njih glasovati na broj 065 800 503.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije