KAZALIŠNA UMJETNOST

5. Kazališni kamp ‘Vrtek’ od ove godine posvećen je djeci osnovnoškolske dobi

Kroz sam kamp cilj je djeci i mladima približiti svijet profesionalne kazališne umjetnosti, kako lutkarstva, tako i glume

Čitav kamp odvija se na posjedu na otvorenom tako da djeca osim što istražuju  vlastitu maštu i igraju se to čine u samoj prirodi na svježem zraku. Voditelji kampa su magistri glume i lutkarstva Andro Damiš i Matko Buvač te magistra lutkarske tehnologije Miriam Hornakova. Kamp je podijeljen u dvije starosne skupine, samim time i na dvije radionice različitih tematika te različitog kazališta.

Jutarnja radionica namijenjena je školarcima od 1. – 4. razreda osnovne škole. U ovogodišnjoj lutkarskoj radionici djeca će imati priliku stvarati kratku predstavu od njenog samog početka, tj. od same kreacije i izrade lutaka do njenog igranja u kratkom scenskom prikazu. Ovogodišnja lutkarska radionica posvećena je predmetima. Djeca će u jedinstvenom prostoru Vrteka svaki dan tražiti nove predmete za lutke od različitih prirodnih materijala. Opažanje istih omogućuje djeci prepoznavanje stvari i predmeta te kako kreativno izraziti svoju maštu na lutkarski način. Odličan način za razvijanje kreativnosti i zaljubljivanje u prirodu ih obogaćuje i razvija ih u buduće pazitelje naše Zemlje. Djeca će uz pomoć voditelja izrađivati vlastite lutke prema vlastitim crtežima, “nacrtima”. Kroz samu radionicu proći će pregršt lutkarskih igara i vježbi te savladati osnove lutkarske tehnike lutka-predmet. Pred kraj kampa zajednički ćemo stvoriti kratki scenski prikaz sa lutkama, gdje njihova mašta i “igrivost” u potpunosti dolazi do izražaja.

Poslijepodnevna  radionica posvećena je učenicima od 5. – 8. razreda. U ovoj radionici naglasak je na glumi. Polaznicima će se predstaviti glavne značajke kazališta i s teorijske strane. Proći će niz glumačkih igara, improvizacija, vježbi glasa i govora te pokreta. Ovogodišnji naglasak glumačke radionice je na oživljavanju priča “Ja magarac” našeg domaćeg autora za djecu Zvonimira Baloga. Osim što je to lektirni naslov polaznici će postati likovi iz priča i dočarati svijet kazališta kakav do sad nisu imali prilike oživjeti. Što za polaznike predstavlja pojam likova, kako adaptirati, odigrati one već postojeće ili izmisliti vlastite, pitanja su na koja će polaznici čitav tjedan tražiti odgovore kroz stalnu igru i stručno vodstvo.

5. Kazališni kamp “Vrtek” u organizaciji Kontrast Teatra održava se od 22. – 26.8, jutarnja radionica NLO (1. – 4. razred) održava se svakog dana od 9:00 do 12:00 sati, a popodnevna ja magarac! (5. – 8. razred)  Započinje u 14:00 i traje do 17:00 sati.

Ovim putem zahvaljujemo se i Gradu Čakovcu na sufinanciranju ovog kazališnog kampa kao i svim sponzorima bez kojih ovog kampa ne bi bilo: TEHNIX, ATLANTIC GRUPA, ELCOP, AMBIJENTI, ETIC, HOTEL PARK, ČATEKS, ČAKOVEČKI MLINOVI.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije