TORBA ZA VJERNOST

DRAGUTIN BARANAŠIĆ IZ ČEHOVCA ‘Nogomet živim i čitam’

- Međimurje se čita oduvijek. Sport nekako dođe prvi na red - kaže Dragutin

Nakon godina rada u svojoj radnji za popravak automobila, Dragutin Baranašić iz Čehovca uživa u zasluženoj mirovini. No, ne miruje, već je aktivan možda i više no što je bio u radnom stažu.

– Automobili vam se kvare cijelo vrijeme, razlika je jedino što smo mi automehaničari nekad mogli popraviti svako vozilo, a uslijed uvođenja sve više elektronike u vozila treba vam i mehatroničar, ispričao nam je u dahu Dragutin.

Danas u mirovini radi i dalje na popravku automobila, ali i iz hobija te vježbanja radi.

– Sve vještine morate prakticirati kako ih ne biste zaboravili, tako i ja. Moram povremeno zaprljati ruke, inače ne bih ja bio ja, smijući se kaže.

Dragutin je bio i dugogodišnji predsjednik NK-a ČSK iz Čehovca što znači da su mu sportske stranice Međimurja omiljene, a slobodno vrijeme, uz prčkanje po automobilima, voli provoditi i na sportskim terenima u dobrom društvu.

– Međimurje se čita oduvijek, a tu ste u pravu. Sport nekako dođe prvi na red, zatim prolistam crnu kroniku, a tada se čita o vijestima i događajima iz grada Preloga i okolnih mjesta. Uvijek ima nešto što nisam čuvao u svojim društvenim krugovima pa tada novine dobro dođu kao izvor informacija, govori Dragutin. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije