DAO ŽIVOT ZA DOMOVINU

HEROJ IZ ČUKOVCA Na današnji dan prije 30 godina poginuo je Krešimir Madić

Krešo je sve do svoje smrti bio hrvatski branitelj. Poginuo je na slavonskom bojištu 28. kolovoza 1992. godine od krhotine tenkovske granate. Vječna mu slava i hvala!

Krešo Madić rođen je 4. ožujka 1972. godine u Čukovcu. Od rođenja je živio u Čukovcu, te polazio Osnovnu školu u Draškovcu od 1978. do 1986. godine. Svoje srednjoškolsko obrazovanje završava u Mariboru gdje je stekao zvanje kovinotokara. 1990. godine odlazi na odsluženje vojnog roka u Smederevo.

Krešo je bio je pripadnik 54. samostalnog bataljuna HV te je, s ostalim braniteljima, sudjelovao u obrani naše zemlje od napada agresora na našu Domovinu.

Krešo je sve do svoje smrti bio hrvatski branitelj. Poginuo je na slavonskom bojištu 28. kolovoza 1992. godine od krhotine tenkovske granate, kao pripadnik 54. bataljuna.

Na temelju odluke Gradskog vijeća Grada Preloga, njemu u čast, u subotu, 27. kolovoza, svečano je imenovan Parka Krešimira Madića u Čukovcu. Majka Štefanija i sestra Miljenka uz suze su otkrile ploču s nazivom ‘Park Krešimira Madića’, i to uz pucanj topa Zrinske garde Čakovec.

Govore na svečanosti održali su saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, au ime Kluba veterana 54. samostalne pješačke bojne Vinko Grgić. Župnik Krunoslav Kefelja, uz govor, održao je i molitvu i blagoslovio spomenik.

Vječna mu hvala i slava!

picture

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije