Proslava dana vatrogasaca u Goričanu

Na dan Sv. Florijana, 4. svibnja, zaštitnika vatrogasaca, Dobrovoljno vatrogasno društvo Goričan proslavilo je svog zaštitnika tako da je u župnoj crkvi Sv. Leonarda u Goričanu služena sveta misa u čast svim živim i pokojnim vatrogascima Goričana.

Članovi DVD Goričan i prijatelji iz DVD D. Kraljevec, sakupili su se kod svog spremišta, te su u svečanom stroju krenuli prema crkvi, a uz poznate taktove koračnica pratio ih je Puhački orkestar Goričan.

Svetu misu predvodio je domaći sin velečasni Markušić Stjepan uz prisustvo domaćeg župnika Petra Majstorovića. Članovi DVD Goričan zahvalio se svima prisutnim na Svetoj misi, a posebno članovima Cehovskog društva, članicama HKUD Goričan koje su bile u narodnoj nošnji, djeci iz dječjeg vrtića Ružica i njihovoj voditeljici, Puhačkom orkestru Goričan i djeci iz Osnovne škole Goričan  koja su uključena u  Vatrogasnu mladež DVD Goričan.

Vatrogasna mladež DVD Goričan ove godine slavi deset godina od svog osnivanja, kada je prva u Međimurju, a možda i u Hrvatskoj službeno počela djelovati prema svojem Statutu, te u kontinuitetu nastupa na svim natjecanjima u Međimurskoj županiji.

Do današnjeg dana u ovoj godini, članovi DVD Goričan imali su 15 intervencija, najviše je bilo otvorenih požara, te apeliraju i mole mještane na više pažnje kod spaljivanja na otvorenom prostoru u polju, tako da štite svoju i tuđu imovinu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije