zapošljavanje žena

SVEČANOST POTPISIVANJA UGOVORA Projektom Želim – pomoć dijelim III nastavlja se pružanje usluge pomoći u kući

U četvrtak, 28.7.2022. održano je svečano potpisivanje ugovora iz programa Zaželi – Program zapošljavanja žena, Faza III. Potpisivanje je održano u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, a ugovore je uručio premijer Andrej Plenković.

Predsjednica Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije Miljenka Radović, mag.iur., također je potpisala ugovor za provođenje projekta  “Želim – pomoć dijelim III“. Riječ je o nastavku projekta koji je Društvo počelo provoditi još 2018. godine, a koji se pokazao izrazito korisnim za naše članove i ostale osobe u potrebi. Projekt Želim – pomoć dijelim III financira se iz Europskog socijalnog fonda, a iznosi nešto više od 1.036.740.00  kuna. Trajanje projekta je 8 mjeseci dok će pružanje usluge pomoći u kući trajati 6 mjeseci.

Nastavljamo s pružanjem usluge pomoći u kući, prvenstveno za naše članove kao i za ostale korisnike u nepovoljnom položaju s područja Međimurske županije. U ovim izazovnim vremenima, starijim osobama i osobama s invaliditetom koje spadaju među najugroženije skupine društva, ova pomoć itekako puno znači. Ovim projektom osigurat ćemo uslugu pomoći u kući za više od 120 starijih osoba i osoba s invaliditetom na području Međimurske županije, istaknula je Radović.

Obvezni partneri na projektu su Centar za socijalnu skrb Čakovec, Centar za socijalnu skrb Prelog i Područni ured Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Čakovec, bez kojih se ovaj projekt ne bi mogao prijaviti.

Zapošljavanjem žena ublažit će se posljedice njihove nezaposlenosti. Nakon odrađivanja početnih projektnih aktivnosti započet će se sa pružanjem usluge pomoći u kući sa 1. rujnom 2022. godine.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije