MURSKO SREDIŠĆE, KRIŽOVEC

STJEPAN ZADRAVEC – ČEPEK Obučeni skelar koji posjetiteljima vožnju ‘globokom Murom’ čini sigurnom!

Skela Fusek u Murskom Središću i skela Križovec nekad su služile za prijevoz vozila i ljudi te stoke uz pomoć koje je obrađivana zemlja koju su mještani imali s druge strane rijeke. Danas pak skele služe razvoju turizma, to jest prijevozu mještana i drugih posjetitelja koji požele uživati u prirodi zaštićenog murskog krajolika

No, skele valja i stalno održavati kako bi vožnja “globokom Murom” bila sigurna. Valja i angažirati te pružiti neku naknadu obučenim skelarima. Grad Mursko Središće stoga se svake godine javlja na poziv za dodjelu pomoći Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture. Konkretno, riječ je o pomoći “za osposobljavanje plovila i omogućavanje prijevoza osoba i stvari s jedne na drugu obalu unutarnjih voda”. 

– Ove godine Gradu je dodijeljeno 100 tisuća kuna. Za sufinanciranje operativnih troškova rada skele i posade te za djelomičnu obnovu skela namijenjeno je 34 tisuće kuna, a za sufinanciranje kupnje pomoćnih čamaca i pogonskih motora za čamce skela 66 tisuća kuna – poručuju iz gradske uprave.

Skelar Stjepan Zadravec – Čepek

Preuzeto iz Lista Međimurje, broj 3507

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije