ENTUZIJASTIČNA SREDNJOŠKOLKA

IVA ZADRAVEC IZ OPOROVCA Napravila sam balzam za usne od kozjeg mlijeka!

Iva Zadravec, nasljednica OPG-a Zadravec, iznenadila je posjetitelje sajma 'Jeden grunt' ove godine bio kozmetikom od kozjeg mlijeka iz vlastite proizvodnje

Na imanju obitelji Zadravec iz Oporovca ove se subote održao već svima dobro poznat sajam ‘Jeden grunt’. 

Tamo smo sreli izrazito simpatičnu mladu djevojku, srednjoškolku Ivu Zadravec, inače kćer vlasnika OPG-a Zadravec, koja nas je provela kroz njihovo imanje. Prolazeći tako njihovim ‘gruntom’, za oko nam je zapeo stolić u kušaoni, koji je bio ispunjen balzamima za usne. Iva nam je otkrila kako je to balzam za usne od kozjeg mlijeka iz njihove domaće proizvodnje, a izradila ga je ona – sama.

– Jedna od mojih želja je u budućnosti otvoriti svoju liniju prirodne kozmetike te mi je plan iduće godine upisati Farmaceutsko-biokemijski fakultet. Pokušala sam iskoristiti resurse kojima sam ja okružena i napraviti neki proizvod od toga. Trebalo mi je puno truda, edukacije, isprobavanja, ‘mućkanja’, dok nisam dobila ono što sam tražila. 

Iva je za svoj balzam koristila resurse poput mlijeka, pčelinjeg voska, ali i nekih drugih prirodnih proizvoda koje nam, naravno, nije sve htjela otkriti, jer – nešto mora ostati i tajna.

Kako si naučila tehniku izrade balzama?

– Educirala sam se na internetu, no, naravno, tamo se nikada ne otkrije ključna stvar o kojoj sve ovisi. Platila sam si i edukaciju na kojoj sam puno toga naučila, ali najviše sam zapravo naučila sama, neprestanim isprobavanjem – kaže. 

Ivin balzam zanimljivog naziva ‘Capra meeee’ trenutno možete nabaviti na imanju obitelji Zadravec u Oporovcu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije