Čarolija boja u Totovcu

TOTOVEC Održana radionica ‘Čarolija boja’: Djeca su crtala po mlijeku, radila dugu od bombona…

Čarolija boja naziv je znanstvene radionice koja se tradicionalno održala u Totovcu

Glavni cilj radionice bio je maknuti djecu od ekrana, približiti im znanost kroz opušteni pristup i igru na drugačiji zabavniji i inovativniji način. Tijekom radionice poticalo se djecu na znanstveno mišljenje, timski rad, empatiju, razvijanje ekološke svijesti te pozitivan odnos prema prirodi koja ih okružuje. Djeca su imala prilike upoznati se s pokusima na temu boja, te su istraživačkim učenjem kroz iskustveno učenje i igru povezali znanstvene sadržaje.

Crtali su po mlijeku, radili dugu od bombona, pokazali kako nastaje kiša, čitali skrivene poruke i radili dugu u bočici. Djecu se tako potiče da od malih nogu budu prijatelji znanosti.

Osim što su se dobro zabavili, naučili su da je znanost zanimljiva, stekli su nova prijateljstva i iskustava. Radionicu su osmislile profesorice Kristina Trstenjak Šifkovič i Marina Trstenjak Petran, a realizirale je u suradnji s Mjesnim odborom Totovec. Zahvaljujemo MO Totovec na dugogodišnjoj suradnji i nadamo se da će ovakve znanstvene radionice biti tradicionalno održavane i u narednim godinama. Svoju inspiraciju uvijek pronalazimo u prirodi kao što je i Nikola Tesla rekao: Ako ne znate kako, promatrajte pojave prirode, ona će vam dati jasne odgovore i inspiraciju.

Dokle ima inspiracije, biti će i radionica jer vjerujemo u istraživačku prirodu djece, želimo i dalje biti usredotočene na potrebe djece, njihove interese i jačati njihove kompetencije.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije