NOVI VJETAR U LEĐA

PROMOCIJA TURIZMA U PETOJ BRZINI Novih 1,2 milijuna kuna za tri projekta međimurske Turističke zajednice

Ovih 1,2 milijuna kuna novi je vjetar u leđa međimurske turističke priče i nastavak promocije Međimurja u turističkom segmentu 'u petoj brzini', istaknuo je župan Matija Posavec

Iz Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja Hrvatske Ministarstva turizma i sporta Međimurskoj županiji dodijeljeno je 1,2 milijuna kuna za nove turističke projekte, koje su danas u Međimurskoj palači turizma predstavili direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula i međimurski župan Matija Posavec.

Za početak, direktor Grula pojasnio je da se u turistički nedovoljno razvijena područja ubraja 15 županija u Hrvatskoj, uglavnom kontinentalnih, te da je prošle godine iz dijela turističkih članarina i boravišnih pristojbi u Fond prikupljeno oko 14,5 milijuna kuna. Od toga je 1,2 milijuna kuna dodijeljeno Turističkoj zajednici Međimurske županije za tri projekta.

Prvi se odnosi na pripremu za dobivanje svjetski prepoznatljivog certifikata Green Destination, a u proces certifikacije Međimurje ulazi kao prva destinacija u Hrvatskoj, na županijskoj razini. Za taj je projekt iz Fonda pristiglo 200 tisuća kuna kojima će se pokriti 80 posto troškova vezanih za njegovo provođenje.

Iznos od 228 tisuća kuna namijenjen je uspostavi destinacijskog informacijskog sustava koji može odgovoriti na sve potrebe gostiju, biznis sektora, lokalne zajednice i zainteresirane javnosti.

Treći projekt odnosi se na nacionalnu i inozemnu promotivnu kampanju Ekomuzeja Međimurje malo, odnosno svih njime obuhvaćenih programa, uključujući i lani obnovljenu Riznicu Međimurja.

– Za promotivne aktivnosti našeg sad već svjetski prepoznatljivog brenda u kulturnom turizmu dobili smo 780 tisuća kuna, i još oko 47 tisuća kuna za promociju međimurskih dvoraca temeljem projekta Sto dvoraca sjeverne Hrvatske u koji smo ušli s Turističkim zajednicama Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije, pojasnio je Rudi Grula.

Ovih 1,2 milijuna kuna novi je vjetar u leđa međimurske turističke priče i nastavak promocije Međimurja u turističkom segmentu ‘u petoj brzini’.

– Nakon jednog vrlo dinamičnog razdoblja u investicijama u turizmu, idemo dalje. U ovom trenutku imamo šest važnih projekata koje namjeravamo završiti i realizirati u najskorijem vremenu – Mađerkin breg kojeg se nadamo otvoriti do kraja mjeseca, Kuća međimurske popevke u Donjoj Dubravi, Interpretacijski centar zlatarstva u Donjem Vidovcu, obnova dvorca Feštetić u Pribislavcu, nastavak ulaganja u prostor Starog grada Zrinskih te Interpretacijski centar svetog Jeronima u Štrigovi, istaknuo je župan Posavec.

S optimizmom se gleda u turističku budućnost, jer trenutne brojke pokazuju rast od tri posto u odnosu na isto razdoblje 2019. godine, koja je bila izuzetno dobra za međimurski turizam. Uz ovih 1,2 milijuna kuna iz Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja, glavnina aktivnosti i dalje će se financirati sredstvima međimurske Turističke zajednice, odnosno iz proračuna Međimurske županije.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije