U subotu 23. rujna na Trgu međimurske prirode u Križovcu će se održati 3. Eko kotlić
Eko kotlić je kulinarska manifestacija na kojoj mogu sudjelovati
udruge i suradnici u pripremanju različitih jela prema vlastitim
receptima.
Sudjelovati mogu udruge i suradnici koje prijave svoje ekipe do
18. rujna 2023. godine. Ekipu čini najmanje 2, a najviše 5
članova. Aktivnosti počinju u subotu 23. 9. 2023. u 10 sati, a
degustacija jela od 13 sati.
Ekipama je osigurano mjesto za pripremanje jela (mjesto za
kotlić, roštilj, kotlovinu + stol i dvije klupe) i pribor za jelo
(tanjuri, žlice, vilice, noževi). Organizator svakoj ekipi
osigurava poklon bon u vrijednosti od 50 eura za nabavu
namirnica za kuhanje. Poklon bonovi se mogu podići od srijede,
20. rujna.
Sudionici mogu dodati namirnice u vlastitom aranžmanu te su dužni
osigurati pribor i opremu potrebnu za kuhanje (kotlić, roštilj,
kotlovinu, plinsku bocu, plamenik, drva…). Prijave ekipa i
dodatne informacije o manifestaciji mogu se dobiti na e-mail:
basek.nadzor@gmail.com ili na mobitel 095 904 4364
(Velimir Bašek)
Novost na 3. Eko kotliću je dodjela nagrada u nekoliko kategorija
(Najbolji Eko kotlić, Najoriginalnije uređeno kuharsko mjesto,
Ekološki najodrživija kuhača). Stoga, osim razrade samih
recepata, vrijedi razmisliti i o uređenju kuharskih mjesta jer
nagrade su vrijedne. Dodatna vrijednost manifestacije biti će
izložba gljiva koju će na Trgu međimurske prirode postaviti
članovi Gljivarskog društva Smrčak iz Čakovca.