U osam učionica smješteno je 38 razrednih odjela, rade u tri smjene

Zbog sve većeg broja učenika sa sve većim teškoćama u razvoju i uvođenja novih oblika rehabilitacije, u Centru za odgoj i obrazovanje u Čakovcu već godinama upozoravaju na nedostatak prostora.

Škola u koju dolazi 190 djece s raznim zdravstvenim teškoćama iz cijele županije postala je premala i ne zadovoljava tehničke i organizacijske uvjete. Učenicima je na raspolaganju samo osam učionica u kojima u tri smjene radi 30 razrednih odjeljenja! Hoće li Centar napokon useliti u novu zgradu zahvaljujući projektu javno-privatnog partnerstva koji pokreće Vlada? Sudeći prema ispražnjenim proračunima, to je rješenje vrlo izgledno.

U Međimurskoj županiji sastavili su popis sa 22 školska projekta u čiju bi izgradnju ili dogradnju trebalo uložiti oko 275 milijuna kuna. Mnogi izlaz vide upravo u programu realizacije javnih građevina prema ugovornom obliku javno-privatnog partnerstva, koji je predstavljen u vladi. Župan Ivan Perhoč oprezan je i poziva na razboritost.

– U taj projekt moramo ići, a u kojem će to obimu biti, ovisi o prioritetima. Prioriteti su nova škola u Pribislavcu i Centar za odgoj i obrazovanje u Čakovcu – kaže. Očekuje odgovor na pitanje hoće li država omogućiti županijama da dođu do više novca kroz tzv. decentralizirana sredstva.

Danas za osnovno obrazovanje dobiva pet milijuna kuna, a uđe li u program JPP-a, obveza županije sljedećih 25 godina iznosit će 11 milijuna kuna godišnje. Djelatnici Centra za odgoj i obrazovanje, njih šezdesetak, kao i roditelji učenika, nadaju se da će radovi napokon početi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije