UTIM održao Trening za volontere

UTIM održao Trening za volontere

Udruga tjelesnih invalida Međimurja (UTIM) organizirala je za volontere Udruge Trening za volontiranje u području osoba s invaliditetom u sklopu projekta Veni, vidi, voluntarius fio/Dođoh, vidjeh, postajem volonter! kojega je podržala Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

Voditelji radionice bili su Branko Baksa, predsjednik Udruge i Martina Kovačić, djelatnica Udruge. Navedena radionica u trajanju od 4 sata održana je u prostorijama Multimedijske dvorane, Autonomnog Centra ACT, Čakovec. Na radionici su sudjelovale i članice Udruge Valentina Horvat i Marijana Martinjak.

Kako doznajemo, volonteri su  imali priliku upoznati rukovodstvo i članice Udruge, izmijeniti zanimljivosti o sebi, ali i dobiti osnovne informacije o različitim vrstama invaliditeta. Na radionici je naglašeno da  kada se  govori o invaliditetu, govori se o ljepoti različitosti.

Svi smo mi različiti jer smo  upravo onakvi kakvi trebamo biti i svijet bi bio dosadno mjesto ako bi svi bili isti. Tema su bile i različite predrasude vezanim uz osobe s invaliditetom te su volonteri dali i svoja rješenja “borbe” protiv tih predrasuda putem zanimljivih plakata.

U svrhu upoznavanja sa svijetom osoba s invaliditetom, volonteri su kroz igre pantomime, odgonetavanja predmeta sa povezom na očima i zakopčavanje gumba s čarapom na obje šake, mogli ući u kožu osoba s različitim vrstama oštećenja. Iako su te radnje iziskivale napor, volonteri su ih uspješno obavili, kao što to i mogu osobe s invaliditetom. Iako je teško, nije i nemoguće, poručili su nam iz Udruge.

Svaki volonter je dobio i promotivne materijale kao što je slikovnica Bontončić ili kako svima biti prijatelj, Bonton za ophođenje s osobama s invaliditetom, Ne budite označeni!  za propisno parkiranje vozača, časopis “Listek” i dr.

Atmosfera je bila iznimno dobra, dinamična i poletna kao što je to i inače u Udruzi tjelesnih invalida Međimurja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije