ZDRAVSTVO I SOCIJALNA ZAŠTITA

POTPISANI UGOVORI Udrugama za financiranje programa i projekata više od milijun kuna

Prve ugovore s međimurskim županom Matijom Posavcem potpisali su danas predstavnici triju udruga

Međimurska županija financirat će s 1,027 milijuna kuna ukupno 53 programa i projekata udruga koje djeluju u području zdravstvene i socijalne zaštite, brige o djeci i mladima te ljudskih prava, demokratizacije i razvoja civilnog društva.

Prve ugovore s međimurskim županom Matijom Posavcem potpisali su danas predstavnici triju udruga – Renata Bermanec iz udruge ‘Pomoć neizlječivima’, Nenad Štrek ispred Udruge za sindrom Down Međimurske županije te Stjepan Horvat u ime međimurske Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata.

>> POTPISANI UGOVORI Udrugama za financiranje programa i projekata više od milijun kuna

Udruga palijativne skrbi ‘Pomoć neizlječivima’ dobivena sredstva iskoristit će za obnovu prostora posudionice ortopedskih i drugih pomagala koja, naglasila je predsjednica udruge R. Bermanec, djeluje u Katoličkom domu u Čakovcu i na raspolaganju ima više od 1000 različitih pomagala, od kreveta do medicinskih uređaja.

Udruga za sindrom Down zahvaljujući ovom ugovoru nastavit će kroz projekt ‘Razvojne i rehabilitacijske udruge i stručna pomoć udruzi’ pružati nesmetan i kontinuiran terapijski rad s članovima udruge, djecom s Downovim sindromom, istaknuo je predsjednik N. Štrek.

Predsjednik UDVDR-a S. Horvat naglasio je da će se dobivena sredstva preliti na građane Međimurja, s obzirom na to da će udruga nastaviti sa svojom edukacijskom i izdavačkom djelatnošću i tako promicati istinu o Domovinskom ratu.

Visoka socijalna osjetljivost ugrađena je u proračun Međimurske županije, naglasio je župan Matija Posavec, istaknuvši da i iznos od 1,027 milijuna nije konačan jer će udruge uložiti i vlastita sredstva.

– Ovo je vjetar u leđa, želja i cilj nam je da u svakom gradu i općini postoje udruge, da se ljudi druže i okupljaju jer se tako podiže kvaliteta života, naglasio je župan.

Potpisivanju ugovora nazočili su i zamjenik župana Josip Grivec te pročelnica Upravnog odjela za civilno društvo, ljudska prava i sport Maja Odrčić Mikulić koja je pohvalila kvalitetu prijavljenih programa i projekata, čemu u prilog govori i podatak da je od prijavljenih 56 odobreno njih 53, u iznosu od pet do sto tisuća kuna.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije