Održana redovna sjednica Skupštine vatrogasaca Međimurja

U Podbrestu je 20. travnja održana redovna sjednica Skupštine Vatrogasne zajednice Međimurske županije. Na području Međimurske županije koju čine tri grada i dvadeset dvije općine, djelovalo je i radilo deset područnih vatrogasnih zajednica te jedna vatrogasna zajednica u gospodarstvu.

Zajednica okuplja i rukovodi radom jedanaest vatrogasnih zajednica u kojima djeluje i radi osamdeset pet područnih DVD-a, pet DVD-a u gospodarstvu i JVP Čakovec. Vatrogasna zajednica Međimurske županije je prvo osnovana u Republici Hrvatskoj, bilo je to 16.05.1993. Ovo je bila 20. redovna sjednica, a treba napomenuti kako je zajednica pravni nasljednik bivšeg Vatrogasnog saveza Općine Čakovec.

Visoko pozicionirani ugledni gosti također su prisustvovali ovoj svečanosti i pohvalili rad zajednice. Ispred HVZ tu je bio načelnik Željko Popović, a Međimursku županiju predstavljali su predsjednik Skupštine Petar Novački i dožupan Matija Posavec. Sjednicu je vodio predsjednik VZMŽ Zlatko Orsag koji je podnio izvješće o radu u prošloj godini, doK je zapovjednik Ivan Kristofić iznio izvješće o radu zapovjedništva.

Na području Međimurske županije lani je zabilježeno 846 intervencija što predstavlja povećanje za osam intervencija ili 0,95 % u odnosu na 2010. godinu kada je zabilježeno 838 intervencija. U toku 2011. godine zabilježeno je 415 požara što je povećanje za 117,27 % u odnosu na 2010. godinu kada je zabilježen 191 požar. Tehničkih intervencija bilo je 204 što pak je smanjenje za 50,37 % u odnosu na prošlu godinu kada je zabilježeno 405 takvih intervencija.

Prošle godine održane su taktičko pokazne vježbe u kojima je sudjelovala JVP Grada Čakovca i mnoga dobrovoljna vatrogasna društva. Sve vježbe, njih 29, temeljito su i stručno pripremane i izvedene. Opširnije o skupštini saznajte ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije