DANI MATURANATA

VRAĆA SE COOLIJADA KAKVA JE NEKAD BILA Maturanti vladaju od 20. do 25. svibnja!

Tradicionalni mimohod održat će se u srijedu, 25. svibnja s početkom u 13:30, a onda slijedi maturantska proslava ispred SRC-a Mladost

Završetak svojeg srednjoškolskog obrazovanja oko 900 međimurskih maturantica i maturanata proslavit će tradicionalnim Danima maturanata – Coolijadom, koja se, nakon dvije godine smanjenog obima vraća u svojem punom sjaju.

Već 19. godinu zaredom u organizaciju Coolijade zajedno ulaze Policijska uprava Međimurska, ravnatelji srednjih škola, Gradovi Mursko Središće, Čakovec i Prelog te Međimurska županija.

Nositelj organizacijskih aktivnosti ove je godine Srednja škola Čakovec, pa je u novoj školskoj zgradi danas održano i predstavljanje programa Coolijade, kao i svih preventivnih aktivnosti zahvaljujući kojima se Međimurje, za razliku od drugih sredina, može pohvaliti i ponositi činjenicom da od 2004. godine nisu zabilježene veće incidentne situacije.

Coolijadu 2022. predstavili su ravnateljica Srednje škole Čakovec Gordana Ramušćak, policijski službenik za preventivu PU međimurske Mladen Zadravec, županijska pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i kulturu Blaženka Novak te voditelj Odsjeka za komunalno i prometno redarstvo Grada Čakovca Ivica Pongrac.

TKO ĆE BITI NAJMATURANTI?

Coolijada će se ove godine održati od 20. do 25. svibnja, uz okupljanja u Perivoju Zrinskih u petak, ponedjeljak i utorak, dok će se u srijedu održati tradicionalni mimohod maturanata ulicama Čakovca, s početkom u 13:30 ispred SRC-a Mladost. Tamo će se, nakon povorke, održati i završna svečanost uz glazbu DJ Alana.

Kao i prijašnjih godina, biraju su Najmaturant i Najmaturantica, za koje se glasati može sve do 24. svibnja, i to kuponima iz lista Međimurje i Međimurskih novina te putem službene Facebook stranice Srednje škole Čakovec.

Nagrade za Najmaturanta i Najmaturanticu osiguravaju gradovi Prelog i Mursko Središće, a Čakovec njihove razrede vodi na Gradske bazene ‘Marija Ružić’. Također, bira se i Najrazred, koji će biti nagrađen jednodnevnim posjetom Termama sveti Martin, pod pokroviteljstvom Međimurske županije. Najrazred će se birati po kreativnosti maturalne odore, ali i ponašanju i humanitarnoj aktivnosti, a o najboljem će odlučivati četveročlano povjerenstvo: predstavnica Međimurske županije Nives Kolarić Strah, predstavnik Grada Čakovca Ivica Pongrac, predstavnik PU međimurske Mladen Zadravec i predstavnica ravnatelja Gordana Ramušćak. Samo proglašenje predviđa se oko 15:00 u srijedu, 25. svibnja.

MATURANTI, OPREZ!

Policijska uprava međimurska tijekom maturantskih će dana pojačano boraviti u Perivoju Zrinskih, zajedno sa zaštitarskom službom Odsjeka za komunalno i prometno redarstvo Grada Čakovca, a kao i prijašnjih godina, bit će organizirane i roditeljske ophodnje.

Građane se tijekom maturantskih dana moli za strpljenje i razumijevanje, osobito 25. svibnja, kad će od 13:00 do 20:00 za sav javni promet, osim dostave, biti zatvoren dio Športske ulice u Čakovcu.

Iz PU međimurske maturante savjetuju da svoje osobne stvari ne ostavljaju bez nadzora, da izbjegavaju upravljanje motornim vozilima i biciklima, kretanje pješice cestom noću u grupama, da izbjegavaju incidentne situacije, ne oštećuju tuđu imovinu, da ne koriste pirotehnička sredstva, ne kreću se željezničkom prugom i za vrijeme kretanja vozila se ne naginju kroz vrata ili prozore i ne voze se na vanjskim dijelovima.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije