SPAS OD PROPADANJA

LIJEPA GESTA IZ PODBRESTA Obnavlja kapelu o vlastitom trošku

Sve radim vlastitim sredstvima i Općina s ovim ulaganjem nema apsolutno nikakve veze, naglašava Josip Čurin

Mnogi mještani me pitaju: – Kaj se čeka? – pa sam pozvao list Međimurje da razjasnim, govori nam ispred kapelice svetog Ivana Nepomuka u Podbrestu građevinski poduzetnik iz tog mjesta Josip Čurin

Prije dvije godine je s tadašnjim župnikom u Orehovici Damirom Slamekom dogovorio da će o vlastitom trošku obnoviti trošnu kapelicu u središtu Podbresta. 

– Objekt je u izrazito lošem stanju. Unutarnji zidovi bili su puni vlage i trebalo je vremena da se osuše prije bilo kakvih daljnjih zahvata. Zato tek sad idemo u akciju. Obnovit ćemo kompletni objekt uključujući i krovište i zvonik, sve u dogovoru sa župnikom Nikolom Markušićem, kaže Čurin. 

Podsjetimo, obnova ovog sakralnog objekta bila je tema i jedne od sjednica Općinskog vijeća Orehovice. Poduzetnik Čurin je otac načelnice Općine Dijane Novak… pa su zli jezici proradili.

– Sve radim vlastitim sredstvima i Općina s ovim ulaganjem nema apsolutno nikakve veze, naglašava Josip Čurin ono što je i Dijana Novak svojevremeno istaknula na sjednici. 

– Drago mi je što se kapelica obnavlja. Ne smijemo dopustiti da takvi objekti propadnu jer su oni zaštitni znak svakog mjesta, kratko je prokomentirao i župnik Markušić. 

Prema Čurinovoj procjeni, kapelica bi u novome ruhu trebala zasjati za otprilike dva mjeseca. 

* Preuzeto iz lista Međimurje, broj 3.498

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije