IZLOŽBA NA MARINI

LIDIJA JELENA JURČEC IZ ČEHOVCA Istraživačica nemirnog duha

Lidija Jelena po struci je farmaceutska tehničarka, a umjetnošću se bavi gotovo čitav život

Na preloškoj Marini proteklih dana svoja je likovna djela predstavila slikarica Lidija Jelena Jurčec iz Čehovca.

– Prvi dio čine slike veselih mediteranskih pejzaža u figurativnoj apstrakciji, s obzirom da sam i obiteljski vezana uz more uz koje sam provela i velik dio života. Drugi dio čine prikazi anđela, rekla nam je autorica, po struci farmaceutska tehničarka, koja se umjetnošću bavi gotovo čitav život.

Samostalno je izlagala šest puta, dok je bila sudionica više od 50 skupnih izložbi.

– Posljednjih godina počela sam slikati intenzivnije nakon što sam se pronašla u tehnici mix media u kojoj je dozvoljeno kombiniranje zapravo svih drugih tehnika, od ulja i akrila do kolaža. Obožavam stvarati noću, ističe Lidija Jelena Jurčec.

Bezrezervnu podršku u njenom umjetničkom radu pružaju joj susjede i prijateljice Marija Kenđel, Nada Blažeka, Draženka Žvorc i Barbara Hegeduš koja je slučajno i povjesničarka umjetnosti.

– Njeno slikarstvo ispunjeno je bojama, emocijama, dinamikom i nježnošću. Lidija Jelena je istraživačica nemirnog i gladnog duha, slikarica pustolovka, kaže Barbara Hegeduš. Dame na koje smo naišli pri postavljanju izložbe sa smiješkom dodaju i da dolaze iz umjetničkog kvarta u Čehovcu.

* Preuzeto iz lista Međimurje, broj 3.498

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije