Učenici i policija u programu “Sigurnost i mobilnost za sve”

Djelatnici Policijske uprave međimurske u zgradi Policijske uprave 24. travnja (utorak) od 13 do 15.30 sati i na Trgu Republike 26. travnja (četvrtak) od 10 do 12 sati, u suradnji s učenicima i mentorima – nastavnicima I. Osnovne škole Čakovec provodit će preventivno promotivnu aktivnost “Sigurnost i mobilnost za sve“.

Riječ je jedinstvenom obrazovnom programu koji su zajednički razvili “Renault” i obrazovni stručnjaci, a ciljano je dizajniran za učenike osnovnih i srednjih škola. Program ima cilj poticati, razvijati i jačati podučavanje i učenje o sigurnosti na cesti i održivoj mobilnosti. Jedan od načina realizacije cilja je program pod nazivom “VAŠE ideje VAŠE inicijative” koji učenike usmjerava prema promatranju različitih situacija u prometu, razumijevanju svijeta oko sebe i razmišljanju o značenju i utjecaju njihovog kretanja.

Na taj se način omogućuje mladim ljudima da osmisle, predlažu i provode kampanju podizanja svijesti u svojoj školi, susjedstvu i široj zajednici, koristeći crteže, plakate, video i druge sadržaje i aktivnosti kroz koje će prenijeti snažne poruke na temu sigurnosti na cestama i održivu mobilnost za sve.

I. osnovna škola Čakovec je prva škola u Republici Hrvatskoj uključena u program “Sigurnost i mobilnost za sve”. U sklopu programa učenici 8.a i 8.b razreda osmislili su niz aktivnosti i izradili različite elektroničke obrazovne sadržaje koji su svima ponuđeni na korištenje. Također, u sklopu programa objavili su natječaj za najbolju učeničku fotografiju na koji se odazvalo 15 škola iz cijele Hrvatske sa više od 400 fotografija.

Stručni sud činili su profesionalni fotografi i učiteljica likovne kulture u I. OŠ Čakovec odabrali su najboljih 28 fotografija i objavili ih u katalogu. Stručni sud ocijenio je kako će osamnaest fotografija biti pohvaljeno, devet nagrađeno, a izabrat će se i pobjednička fotografija natječaja. U zgradi Policijske uprave međimurske postaviti će se izložba prikupljenih fotografija učenika. Otvorenje izložbe predviđeno je za 24. travnja u 13 sati uz prigodni program.

Po završetku programa u dvorištu Policijske uprave, za uzvanike i učenike, djelatnici policije izložiti će opremu i uređaje koje policija koristi u svome radu, te prezentirati pokaznu vježbu psa za detekciju droga. U Čakovcu, na Trgu Republike,  26. travnja (četvrtak) od 10 do 12 sati, policijski službenici pridružiti će se učenicima I. Osnovne škole Čakovec i njihovim mentorima u provođenju promotivnih aktivnosti.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije