Međimurci osvojili LiDraNo 2012. u Šibeniku

U utorak, 17. travnja završio je državni susret LiDraNo 2012. za osnovne škole održan ove godine u Šibeniku. Jedan od “najvećih” za našu malu Međmursku županiju koju je predstavljalo dvadeset učenika i deset mentora međimurskih osnovnih škola u šest od ukupno sedam kategorija.

U kategoriji literarnih radova naši su predstavnici bili Lea Jelenčić (OŠ Štrigova, mentorica Sanja Jerosimić), Ana Novak (OŠ Selnica, mentorica Natalija Jurinec) te Mihovil Megla (III. OŠ Čakovec, mentorica Melita Pavić).

U kategoriji samostalnih novinarskih radova predstavljali su nas Luka Repalust (OŠ Draškovec, mentorica Ivana Beti) i Leona Glavak (III. OŠ Čakovec, mentorica Tihana Preksavec).

Samostalnim scenskim nastupom predstavila se Samanta Kerman (OŠ Štrigova/PŠ Prekopa, mentor Dubravko Posel), a grupnim učenici iz OŠ Štrigova/PŠ Stanetinec (mentorica Božena Kralj).

U kategoriji videofilmskih uradaka našu su županiju predstavljala dva filma, dokumentarni i animirani.

Animirani film uradak je filmske družine OŠ Selnica, a predstavili su ga učenici Antonio Oletić i Dominik Bistrović (mentor Bojan Kozar), dok su dokumentarni film filmske družine iz OŠ Strahoninec predstavile učenice Katarina Sklepić i Jana Smrtić (mentori Mario Kanižaj i Dijana Pasarić).

Radijskom emisijom predstavili su se učenici Luka Tarandek i Lana Slamek iz OŠ Mursko Središće (mentorica Srebrenka Puklavec Trstenjak).

Ova smotra okuplja stotine kreativnih i maštovitih učenika i učitelja iz cijele Hrvatske. Samo neki od njih budu počašćeni državnom razinom. Takvih je ovaj puta iz naše županije bilo trideset. Sasvim dovoljno da s ponosom možemo reći: LiDraNo godinama osvaja nas, ali ove godine i mi smo u velikom stilu osvojili LiDraNo!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije