Štamparov Pušipel 2011. u magnum boci

I tako se konačno dogodilo! Prvi put od postanka svijeta na jednom renomiranom međunarodnom festivalu vina i gastronomije predstavljeno je izuzetno međimursko vino u staklenoj magnum odori.

Međimurski briljant Pušipel, ubran jesenskih dana vinski posebne 2011. godine na svetourbanskim brežuljcima međimurskog vinogorja, stigao je iz vinske manufakture Štampar.

Iako su premijerno magnum kostimiranje mezimca svojeg podruma Štampari u “velikoj tajnosti” pripremali za URBANOVO 2012 – dane vina u županiji Zrinskih, Zagreb Wine Gourmet Weekend i prostori Gliptoteke HAZU nametnuli su se od 13. – 15. travnja kao mjesto i vrijeme koje se ni pod koju cijenu ne smije zaobići ovih proljetnih dana. I učinjeno je dobro.

Dobro jer je glavni festival vina i gastronomije u široj regiji okupio više od 130 vinara, maslinara i proizvođača delicija s više od 200 vrhunskih brendova. Jedan od najposjećenijih postava, bez ikakve sumnje, bio je stol kultne vinarije Grgić.

Festival je vrvio brojnim zanimljivim predavanjima, panel raspravama, prezentacijama, masterclass radionicama na najvišoj svjetskoj razini s izuzetnim vinima i atraktivnim svjetski poznatim dokumentarcima, a napose večernjim programima.

Izdvajam tek nesvakidašnju filmsku priču KAO STARA LOZA o hrvatskom vinaru svjetskog ugleda Miljenku Mikeu Grgichu. A festival je prije svega vrvio prezadovoljnim posjetiteljima iz zemlje i gotovo svih država starog kontinenta.

Osim međimurske vinske ikone Pušipel, posjetitelji festivala, a ove godine žene su vidno prednjačile u izvrsnom raspoloženju kod Štamparovih, do odnemoglosti su kušali Sauvignon, Muškat žuti, Črno i Pušipel prestige – ledeno vino. Vino je tajna šifra, poseban dar čovjeku! Odgonetnite ju do kraja već krajem svibnja u Međimurju.

Dobrodošli na URBANOVO 2012!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije