Grad Prelog uključuje se u akciju Zelena čistka

Grad Prelog već tradicionalno provodi veliku eko akciju čišćenja okoliša područja Grada koja podrazumijeva čišćenje svih naselja, javnih površina, potoka, šumaraka i prostora uz javne prometnice.

>>> Poziv volonterima: Uključite se u akciju Zelena čistka!

Ove godine akcija će se provoditi u okviru nacionalne kampanje “Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš“, kao dijela globalnog pokreta i akcije World Cleanup 2012. Središnja akcija bit će u subotu, 21. travnja u vremenu od 9:00 do 12:00 sati.

Osnovna škola Draškovec, mjesni odbori Draškovec i Hemuševec te Udruga Tratinčice iz Hemuševca akciju će provesti 20. travnja s početkom u 10:00 sati, a akcija će se sastojati od čišćenja okoliša škole Draškovec, sadnje stabala, čišćenja naselja Hemuševec i Draškovec, te akcije sakupljanja stare odjeće u suradnji sa socijalnom zadrugom Humana Nova.

Osnovna škola Prelog svoju će akciju provesti 23. travnja u terminu od 11:00 do 16:00 sati. Akcija obuhvaća čišćenje okoliša škole te sadnju drveća. U ekološku akciju su uključeni Grad Prelog, Gradsko komunalno poduzeće PRE-KOM d.o.o., mjesni odbori u suradnji s udrugama sa područja Grada, osnovne škole Prelog i Draškovec te lovačka i ribolovna društva. Zborna mjesta su Osnovna škola Prelog, Srednja škola Prelog i Osnovna škola Draškovec, dok su zborna mjesta za ostala naselja domovi kulture.

Pozivaju građane da se pridruže u što većem broju. – Vjerujem da ćete se odazvati ovom pozivu i da će upravo naši građani dati svoj puni doprinos uspjehu Zelene čistke u Gradu Prelogu i u Hrvatskoj.  Dajmo svoj doprinos za ljepši Grad Prelog! – poručuje gradonačelnik Preloga Dragutin Glavina.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije